Fatih Erbakan: Siyasi partilerin Hazine’den alacakları yardımların yüzde 70’i depremzedelere kanalize edilmeli

Erbakan, “Ağır hasar aldığı halde yıkılmamış binaların çevresinde yeterli önlemler alınmaması büyük hayati riskler doğurmaktadır” dedi

Fotoğraf: ANKA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, siyasi partilerin Hazine yardımlarının depremzedelere aktarılması çağrısında bulundu.

Erbakan, “Siyasi partilerin bu sene Hazine’den alacakları yardımların yüzde 70’inin depremzedelere kanalize edilmesi gerektiğini de ifade ediyoruz. Bu noktada tüm siyasi partilere ve hükümete çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Erbakan, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara yol açan deprem hakkında genel merkezde açıklama yaptı. İktidarın da muhalefetin de “siyaset yapmaması” gerektiğini belirten Erbakan, şunları söyledi:

Pek çok yardım çığlının karşılık bulduğu sosyal medyanın kısıtlanmasına ve internette bant daraltmalarına asla tevessül edilmemelidir. GSM operatörleri bölgede bulunan tüm kullanıcılara sınırsız internet ve konuşma hakkı sağlamalıdır. Ağır hasar aldığı halde yıkılmamış binaların çevresinde yeterli önlemler alınmaması büyük hayati riskler doğurmaktadır.

Çok önemli bir konu da afetzedelerin tuvalet ihtiyacıdır. Yetkililerin seyyar tuvaletleri acilen bölgeye sevk etmesi gerekmektedir. Deprem nedeniyle yaşanan can ve mal kayıplarında sorumluların ve kusur durumlarının belirlenmesi ve ilerleyen süreçte yargılamanın sağlıklı yapılabilmesi açısından afet bölgesinde yok olma riski olan deliller enkazlardan toplanmadan, olay yeri inceleme ve tespit tutanakları düzenlenmeden enkaz kaldırma işlemlerinin yapılmaması gerekir. Siyasi partilerin bu sene Hazine’den alacakları yardımların yüzde 70’inin depremzedelere kanalize edilmesi gerektiğini de ifade ediyoruz. Bu noktada tüm siyasi partilere ve hükümete çağrıda bulunuyoruz.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU