Can kaybı 21 bini geçti: Hayatını kaybedenlerin arasında siyasiler ve yakınları da var

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen dakika artıyor. Son resmi bilgilere göre vefat sayısı 21 bini geçti. Yaşamını yitirenlerin arasında siyasiler ve yakınları da bulunuyor

Hayatını kaybedenlerin arasında birçok siyasetçi ve yakınları da var / Fotoğraf: AA

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde 6'ıncı günü de geride bırakmak üzere.

Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 kentte yıkıma neden olan depremlerin ardından şimdiye kadar bin 972 artçı deprem meydana geldi.

Türkiye genelinde şimdiye kadar 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölüm yıkıldı, hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı son rakamlara göre 21 bin 43 kişi hayatını kaybederken, 80 bin 97 kişi de yaralandı.

Depremde birçok tanınmış siyasetçi ve yakınları da yaşamını yitirdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ile ailesinden eşi, kardeşleri ve torunların da aralarında bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti.

Adıyaman Milletvekili hayatını kaybetti

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabında Milletvekili Taş için yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Adıyaman Milletvekilimiz, değerli kardeşim Yakup Taş'ın depremde enkaz altında kalarak vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Rabbim merhamet etsin. Sevenlerinin, camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun."

 

 

Hayatını kaybedenlerin arasında eski vekiller de var

Depremde hayatını kaybeden isimlerden biri de eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç.

Sosyal medya hesabından Güvenç'in yakınlarına başsağlığı dileği paylaşımında bulunan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Orhan Miroğlu, "Kahramanmaraş milletvekilimiz Sıtkı Güvenç deprem felaketinde hayatını kaybetti. Sıtkı vekilime Allah'tan rahmet Güvenç ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

Hatay Milletvekili 11 yakınını kaybetti

AK Parti'den yakınlarını kaybeden bir diğer isim ise Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman oldu.

Yayman, sosyal medya hesabında "Çiçek kokulu Ablamı, Sırdaşım abimi, Kıymetli Yengemi, Değerli Eniştemi, Emine halamı, Yeğenlerim Bestami, Mehmet, Merve, Zehra'yı, Dayımın eşi kızları dahil 11 yakınımı kaybettim. Acımızı; Milletimizin acısını paylaşarak hafifletiyoruz. Bu büyük acıyı ancak BÜYÜK KARDEŞLİKLE aşarız" paylaşımında bulundu.

 

 

Eski bakanın kardeşleri ailesiyle birlikte yaşamını yitirdi 

Demokrasi ve Atılım Partisi'nde (DEVA) aktif siyaset yapan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de iki kardeşini aileleriyle birlikte kaybeden isimlerden biri.

Ergin'in yakınlarını kaybettiği haberini DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan paylaştı.

Babacan yaptığı paylaşımda, "Acı haberler gelmeye devam ediyor. Teşkilat İşleri Başkanımız Sadullah Ergin'in Antakya'daki iki kardeşini aileleriyle birlikte kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Ergin ailesinin geride kalanlarına Allah'tan sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU