CHP Malatya Milletvekili Ağbaba: Ulaşım ve hava koşulları nedeniyle yardım alamıyoruz, burada insanlar gıdaya muhtaç

Depremden etkilenen Malatya'da konuşan Ağbaba, "Ulaşım koşulları, kış koşulları nedeniyle AFAD Malatya'da yeteri kadar çalışamıyor. Enkaz altında kim var kim yok belli değil, ayrıca yine ulaşım koşulları ve kar kış nedeniyle yardım alamıyoruz" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 depremden etkilenen Malatya için bir yardım çağrısı daha yayınladı.

Ağbaba, Malatya'daki kötü hava koşulları nedeniyle ekiplerin yeteri kadar çalışamadığını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Malatya'nın, tarihinin en büyük yıkımını yaşadığını söyleyen Ağbaba "Maalesef ulaşım koşulları, kış koşulları nedeniyle AFAD Malatya'da yeteri kadar çalışamıyor. Enkaz altında kim var kim yok belli değil, ayrıca yine ulaşım koşulları ve kar kış nedeniyle yardım alamıyoruz" dedi.

Özellikle Malatya'nın köylerinde ulaşılamayan yerlerin olduğunu vurgulayan Ağbaba, şunları söyledi:

Malatya'daki insanlar suya ekmeğe muhtaç, gıdaya muhtaç. Burada Kızılay'ın lojistik merkezi var ama maalesef hem Malatya merkezde hem de köylerde hâlâ ulaşılamayan yerler var. Özellikle köylere kimse ulaşamamış. Sesimizi duyan herkese çağrı yapıyoruz. Deneyimli arama kurtarma ekibi, çadır, su, battaniye, gıda gönderebilecek herkesin yardımını bekliyoruz. Malatya'nın sesini duyun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU