Depremin etkileri Türkiye'nin çok ötesine uzandı

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre Yunanistan, Romanya, Gürcistan ve Mısır'da yaşayanlar dahi sarsıntıları hissettiğini bildirdi

Türkiye merkezli deprem, Suriye'de de yüzlerce kişinin ölmesine neden oldu (SANA/Reuters)

Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi, Kahramanmaraş merkezli ve bölge ülkelerinde de hissedilen depremden dolayı ülkede herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mevlevi, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi, Lübnan'da da hissedilen 7.7 Mw büyüklüğündeki depremle ilgili bir açıklama yaptı. Yaşanan deprem nedeniyle Lübnan'da herhangi bir can kaybının meydana gelmediğini ifade eden Mevlevi, sadece birkaç binada çatlakların oluştuğunu vurguladı.

Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye de Başbakan Necib Mikati'nin depreme karşı gerekli önlemlerin alınması için Kriz Yönetim Dairesi ile bir toplantı yapacağını belirtti.


Başta başkent Beyrut olmak üzere birçok kentte vatandaşlar, olası artçı depreme karşı geceyi araçlarında sabahlayarak geçirdi. Şiddetli yağmur ve rüzgara rağmen halen birçok aile evlerine gitmek yerine dışarıda bekliyor.


Lübnan'daki bir süpermarkette çekilen görüntüler, yaklaşık 30 saniye boyunca hissedilen sarsıntıların ürünleri yerlere saçtığını ortaya koydu.

Ürdün, Filistin, İsrail, Irak, İran, KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden de benzer haberler geldi. Danimarka Jeoloji Enstitüsü, Türkiye'deki depremin Grönland'da dahi hissedildiğini bildirdi. Sismolog Tine Larsen, AFP'ye şöyle konuştu:

Danimarka ve Grönland'daki sismograflar, Türkiye'deki büyük depremleri açık bir şekilde kaydetti. Sarsıntı başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra deprem dalgaları Danimarka'nın Bornholm adasına ulaştı. 8 dakika sonraysa Grönland'ın doğusuna geçerek adanın geri kalanına doğru devam etti.

Deprem

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi depremi hissettiğini belirten kişilerin Yunanistan, Romanya, Gürcistan ve Mısır'a kadar uzandığını duyurdu (EMSC)​​​​​​​


Suriye'deyse deprem yüzünden yüzlerce kişi öldü.

 

Independent Türkçe, AA, Al Arabiya, EMSC

DAHA FAZLA HABER OKU