Eski Pakistan Cumhurbaşkanı hayatını kaybetti

Sağlık sorunları yaşayan Müşerref, Dubai’deki hastanede yaşamını yitirdi

Fotoğraf: AA

akistan'ın eski cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in yaşamını yitirdiği açıklandı. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Müşerref'in Dubai'deki bir hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Emekli general olan Müşerref, 1999'da yaptığı darbeyle iktidara gelmiş ve kendisini cumhurbaşkanı ilan ettiği 2001 yılından 2008'e kadar Pakistan'ın başında kalmıştı.

Müşerref hakkında açılan davalar yüzünden 2016'dan beri Dubai'de yaşıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pervez Müşerref kimdir?

Pervez Müşerref, 1943 yılında dünyaya geldi.Pakistanlı asker ve siyasetçi olan Pervez Müşerref darbeyle göreve gelmiş; 1999-2002 yılları arasında Pakistan başbakanı ve 2001-2008 yılları arasında Pakistan cumhurbaşkanı olarak görev yaptı.

Müşerref, 2007'de görev süresinin uzatılması isteğine karşı çıkılmasının ardından anayasayı askıya almış ve olağanüstü hal ilan etmişti.

Bir yıl sonra, meclise görevden alınması için sunulan tasarının ardından istifa eden Müşerref hakkında, 2013'te anayasayı ihlal ve vatana ihanet suçundan dava açılmıştı.

Bu tarihten beri sürekli yeniden görülen ve ertelenen dava 17 Aralık'ta sonuçlanmış ve Müşerref idam cezasına çarptırılmıştı.

Yüksek Mahkeme, Pervez Müşerref iktidarda olduğu esnada ülkede iki defa anayasayı askıya aldığı gerekçesiyle siyasetten ömür boyu men etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU