Sinan Ateş cinayetinde yeni detaylar: Polis kontrolüne takılan şüpheli aynı gün cezaevinden serbest bırakılmış

Gözaltına alınan şüpheli, kesinleşen cezasının 3 yılın altında olması ve bu sürenin de denetimli serbestlik süresi içinde kalması nedeniyle aynı gün açık cezaevine nakledilerek serbest bırakıldı

Fotoğraf: Sosyal medya

Eski Ülkü Ocakları  Başkanı Doç.Dr Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Cinayet öncesi Ateş'in öldürüldüğü Çukurambar bölgesinde keşif yapan ve halen tutuklu bulunan şüphelilerden birinin, keşif yaptığı sırada trafik polislerince yapılan rutin kontrole takıldığı anlaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre; şüpheli, keşif esnasında polisler tarafından rutin kontrol için durduruldu. Yapılan GBT sorgusunda şüpheli hakkında daha önce işlemiş olduğu bir suçtan kaynaklanan kesinleşmiş ceza bulunması nedeniyle yakalama kararı çıkarıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine polis şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli, kesinleşen cezasının 3 yılın altında olması ve bu sürenin de denetimli serbestlik süresi içinde kalması nedeniyle aynı gün açık cezaevine nakledilerek serbest bırakıldı.

"Kovid oldum şifremi hatırlamıyorum"

Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öktem’in, cinayetin İstanbul ayağında yer alan şüpheliler Ufuk Köktürk ve Doğukan Çep ile Ankara ayağında yer alan Tolgahan Demirbaş arasındaki irtibatı sağlamakla suçlandığı öğrenildi. Öktem’in, gözaltına alındığı sırada da cep telefonunu kapattığı, emniyetteki işlemleri sırasında imaj çalışması için telefonunu açması istendiğinde ise, yakın zamanda kovid olduğunu, bu nedenle şifresini hatırlayamadığını söylediği kaydedildi.

 

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU