Özel mesajları davada kanıt olarak sunulan Eva Green: Aşağılanmış hissettim

"Aklımdan geçenleri doğrudan söylerim"

Eva Green, söz konusu filmin "kariyerini mahvedeceğini" söylemiş (AFP)

Ünlü oyuncu Eva Green, özel mesajlaşmalarının mahkemede herkesin önünde okunmasının "aşağılayıcı" olduğunu söyledi.

James Bond: Casino Royale ve korku dizisi Penny Dreadful'daki rolleriyle adından söz ettiren Green'in yayımlanmadan iptal edilen filmi The Patriot'tan sorumlu şirkete açtığı dava, Birleşik Krallık'taki Adalet Yüksek Mahkemesi'nde salı günü (31 Ocak) başladı.

42 yaşındaki Green, imzaladığı sözleşme gereği filmin yapımı durdurulsa da ücretini alması gerektiğini savunuyor. 1 milyon dolar talep edilen White Lantern yapım şirketiyse Green'i prodüksiyonu baltalayarak filmin iptaline neden olmakla suçluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapım şirketi, kanıt olarak Green'in menajeri Charles Collier ve filmin yönetmeni Dan Pringle'la arasında geçen WhatsApp yazışmalarını ifşa etti.

Özel mesajlaşmalarda Green'in ekip arkadaşlarından "b*ktan köylüler", bir yapımcıdan "şeytan", yönetmenden de "güçsüz ve aptal" diye bahsettiği görüldü.

Green'in filmi sabote ettğini öne süren yapım şirketi, ünlü oyuncunun çekimler için kullandığı "lanet olasıca bir kabus" ifadesini ve bir arkadaşına yapımı kastederek "Bundan kurtulmalıyız" diye mesaj atmasını kanıt gösterdi.

Tanık kürsüsüne çağrılan Green, "Aklımdan geçenleri doğrudan söyleme huyum vardır. Mesajlarımın açıkça okunmasını beklemiyordum. Bu durum halihazırda çok aşağılayıcı" dedi.

Yapımı baltaladığı ve sözleşmesini feshettiği iddialarını reddeden Green, kendini şöyle savundu:

Bazen kastetmediğiniz şeyler söylersiniz. Nefret ettiğiniz biri için 'Onu öldüreceğim!' dersiniz ama o kişiyi öldürür müsünüz? Hayır.

Green, savunmasında eski rol arkadaşı Daniel Craig'e atıfta bulundu ve şöyle dedi:

Daniel Craig eskiden 'Bir James Bond filmi daha çekmektense bileklerimi keserim' demişti ama öyle yapmadı. Sözleşmeye uydu ve Bond filmlerine devam etti. Ayrıca bileklerini de kesmedi.

Ünlü oyuncu, "Bazen baskı altında istemediğiniz şeyler söylersiniz, ağzınızdan çıkıverir" diye devam etti. 

1 milyon dolarlık dava henüz sonuçlanmadı.

 

Independent Türkçe, Variety, Page Six

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU