Kenya'daki göçmen kampında yetersiz beslenmeden hastanelik olanların sayısı yüzde 45 arttı

Sınır Tanımayan Doktorlar, bu kişilerin büyük ölçüde çocuklardan oluştuğunu bildirdi

Dadaab'daki sığınmacı kamplarında kalanlar kuraklık nedeniyle de zorluk yaşıyor (Reuters)

Kenya'daki göçmen kampında yetersiz beslenmeden mustarip kişilerin oranının arttığı bildirildi.

İsviçre merkezli sivil toplum kuruluşu (STK) Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (STD) dünkü açıklamasında, Dadaab'daki göçmen kamplarından Dagahaley'de yetersiz beslenme nedeniyle tedavi edilen hasta oranının geçen yıl yüzde 33 arttığı ifade edildi. 

STD, 12 bin hastanın çoğunun çocuklardan oluştuğuna dikkat çekerken, Dadaab'daki tüm kamplarda yetersiz beslenme vakalarının geçen yılın ilk 6 ayında yüzde 45 arttığı bilgisini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Somali'deki iç savaştan kaçanların sığınması için Kenya'nın kuzeyinde 1991'de açılan kampta kapasitenin çoktan aşıldığı belirtildi.

Buna göre eylül itibarıyla kampta en az 233 bin göçmen kalıyor. STK, bunun kampın kapasitesinin yaklaşık üç katına denk geldiğini ve nisanda en az 100 bin kişinin daha kampa yerleşmesinin beklendiğini ifade etti.

Yaklaşık 30 yıldır kampta görev yapan STD, göçmen sayısının artmasının halihazırda sınırlı sayıdaki su ve gıda kaynaklarına yük bindirdiği gibi genel hijyen koşullarının sağlanmasını da zorlaştırdığına dikkat çekti.

STD, kampta ve Kenya genelinde görülen ebola vakalarının da endişe verdiğini belirtti.

Büyük bir kuraklıkla boğuşan Doğu Afrika ülkesi, ekimde ebola salgını başladığını duyurmuştu. STD'ye göre bugüne dek 716 vaka tespit edildi.



Independent Türkçe, Guardian, News 360

DAHA FAZLA HABER OKU