İmamoğlu’ndan İBB’deki atamalarla ilgili açıklama: Başarı ve liyakatla ilgilendik

Ekrem İmamoğlu: Tespit ettiğimiz arkadaşlarımız kadar başarılı yüzlerce binlerce insan da olabilir.

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basına tanıttığı belediyenin üst düzey kadrosu içerisinde dikkat çeken isimlerden birisi İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.’nin (İSBAK) başına getirilen Bahaddin Yetkin oldu. 

Bahaddin Yetkin’in atanmasıyla ilgili tartışma Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle yaşandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkin’in geçmişte sosyal medya hesabında Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için yapılan sosyal medya kampanyasına destek verdiği, Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa cemaatinin önemli isimlerinin paylaşımlarını düzenli aralıklarla beğendiği, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’e hakaretler içeren videoları beğendiği, İstanbul’daki 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarına katılan kadınların ezanın ıslıklandığı iddia eden videoları paylaştığı görüldü.

Bu durum sosyal medyada gündem olurken, Yetkin söz konusu paylaşımlarının çoğunu sildi ancak beğenilerini kaldırmadı. Tepkiler devam edince de sosyal medya hesaplarını kapattı.

İmamoğlu da konu hakkında bir açıklama yaptı.

Bir dizi bayramlaşma ziyaretinde bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:

Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu, biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik atamalar da bu yönde yapıldı. Devam etme kararı verdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızla devam ediyoruz.

8 iştirak şirketinde henüz atama yapılmadığını hatırlatan İmamoğlu “Çalışmalarımız sürüyor. Bu bir insan kaynağını değerlendirme metodu. Baktığımız tek pencere liyakat, başarı, beceri her zaman söylüyorum. Tespit ettiğimiz arkadaşlarımız kadar başarılı yüzlerce binlerce insan da olabilir. İnşallah her birisi başarılı olur baktığımız pencere bu” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU