Bakan Kurum: 250 bina ve 2 cami yıkılıp yeniden yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Denizli’de depremden zarar gören iki ilçede incelemeler yaptı. Bakan Kurum, iki ilçede zarar gören 250 konut ve 2 caminin yıkılarak yeniden yapılacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünkü 6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Bozkurt ile Çardak ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Hasar gören evlerin sahipleri ile görüşen, vatandaşlarla sohbet eden Kurum Hüsamettin Özcan Parkı'nda Türk Kızılay görevlilerinin yemek dağıtımına da katıldı.

Çardak ilçe meydanında kurulan çadırları da gezen Kurum, Bozkurt ilçesindeki ağır hasarlı Tutluca Camisi'nde de inceleme yaptı. Kurum, caminin bir an önce yıkılması için gerekli işlemlerin başlatılması talimatını verdi.  Kurum, kaymakamlık önünde kurulan kriz merkezinde, Vali Hasan Karahan'dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı. 

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Kurum hasar gören binaların yıkılarak yerine yeni binalar yapılacağını belirtti:

Şu an itibariyle yaralı vatandaşımız kalmadı. Hepsi taburcu edildi. 976 binanın 108'i ağır hasarlı 868'i de hafif hasarlı olarak tespit edildi. Yaptığımız tespitlerle hızlı bir şekilde hak sahipleri belirlenerek yapım sürecine girmiş olacağız. Bozkurt'ta 150 adet konut ve cami, stadyumun bulunduğu alanın hemen yanına, çadır kentin yanına yapılacak. Ay sonu bu süreç başlayacak. 5-6 ay içerisinde bu konutları tamamlayıp hak sahiplerine vereceğiz. Ağır hasarlı bir camimiz var onu da gezdik bugün. Onun da yıkım işlemini başlatıyoruz. Ay sonu yapımına başlayacağız. Çardak'ta da 100 konut ve 1 cami inşaatı için TOKİ'ye yapım talimatı verdik.

Betonarme binaların depremden çok etkilenmediğini, yıkılan binaların çoğunun kerpiçten yapıldığını olduğunu söyleyen Kurum, ağır hasarlı kamu binası olmadığını belirtti. Yarın öğlene kadar binaların hasar durumu ile ilgili bir açıklama yapacaklarını aktaran Kurum, ‘Yarın öğlene kadar ağır ya da az hasarlı olan binalara girilmemesi gerektiğini tebliğ ettik. Vatandaşımızın barınma, yeme içme problemi yok’ dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU