James Cameron, Avatar'ı telefondan izlemek isteyenlere çıkıştı

"Sanat eseriyle aranızda bir anlaşma yapıyorsunuz"

İlk filmden 13 yıl sonra vizyona giren ve büyük ses getiren Avatar: Suyun Yolu (Avatar: Way of Water) görsel efektleriyle öne çıkıyor. İzleyiciler, filmin dev ekranda ve mümkünse IMAX 3D seçeneği sunan sinemalarda izlenmesini öneriyor.

Avatar'ın Oscar ödüllü yönetmeni James Cameron da filmin sinema salonunda izlenmesini önerse de gerekli şartlar sağlanırsa evde de iyi bir seyir deneyimi yaşanabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NPR'a konuşan Cameron, "Suyun Yolu'nu makul büyüklükte bir ekranda ve kaliteli ses sistemiyle izlerseniz, odanız da yeterince büyükse evde de iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz" dedi.

Ayrıca filmi telefondan izleme fikrine açıkça karşı çıkan Cameron, bunun ekran büyüklüğüyle alakası olmadığını ekledi:

Bir şeyi telefondan izlerseniz asıl noktayı kaçırırsınız. Sinemaya gitmek, ekranın büyüklüğü ve ses sisteminin mükemmelliğiyle ilgili değil. Aynı anda birden fazla işi yapmamaya karar vermekle alakalı.

Cameron, izleyicilerin kaçırdığı önemli kısmı şöyle açıkladı:

Sinemaya gidince bir sanat eseriyle tüm dikkatini ona vereceğine dair bir anlaşma yapıyorsun. Evde bunu yapamazsın. Evde izlenen filmler, sinemada izlendiği kadar ağlatmaz çünkü aynı duygu derinliği oluşmaz.

Ünlü yönetmen geçen günlerde Altın Küre Ödülleri gecesinde Variety'yle yaptığı söyleşide de benzer bir görüşü savunmuştu ve sinema salonlarının önemini vurgulamıştı.

Kovid-19 salgının sürdüğü Çin'de bile halkın sinemaya gitmeye devam ettiğini belirten Cameron, "Toplum olarak sinemaya ihtiyacımız var. Bu kadar yayın platformu yeter, k*çımın üstünde oturmaktan bıktım" demişti.

 

Independent Türkçe, Variety, NPR

DAHA FAZLA HABER OKU