James Cameron: İstediğim diğer hikayeleri Avatar evreninde anlatabilirim

Yönetmen, "Filmleştiremediğim bazı hikayelerin yasını her zaman tutacağım" dedi

James Cameron, kariyeri geniş çaplı Avatar efsanesiyle sona ererse umursamazlık etmeyecek.

Sevilen yönetmen 16 Aralık'ta vizyona giren ikinci film Avatar: Suyun Yolu'nun (Avatar: The Way of the Water) ardından şu sıralar, fantastik serinin son üç yapımı üstünde çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avatar 3, halihazırda prodüksiyon sonrası aşamada ve Avatar 4'ün bazı kısımları da çekilmiş durumda.

RRR'ın yönetmeni S.S. Rajamouli, Empire dergisi için yönetmen meslektaşlarla yapılan bir soru-cevapta, Cameron'a Avatar'ın aldığı zaman yüzünden istediği tüm hikayeleri anlatamadığı için kendini kötü hissedip hissetmediğini sordu.

Cameron, "Merhaba, S.S.. Soruna yanıt olarak iki düşüncem var" dedi ve devam etti:

Birincisi, Avatar'ın dünyası o kadar geniş ki, anlatmak istediğim hikayelerin çoğunu bu dünya içinde anlatabilir ve keşfetmeyi umduğum biçimsel tekniklerin çoğunu deneyebilirim.

İkincisiyse, evet... sanatçılar olarak zamanımız sınırlı. Filmleştiremediğim bazı hikayelerin yasını her zaman tutacağım.

Yönetmen, sözlerine şunları ekledi:

Tuhaf Günler'de (Strange Days) Kathryn Bigelow'un ve Alita: Savaş Meleği'nde (Alita: Battle Angel) bayrağı devrettiğimde Robert Rodriguez'in yaptığı gibi, diğer yönetmenler bazı fikirlerimi keşfetmek istediklerinde büyük memnuniyet duyuyorum. Hayran olduğum yönetmenlerle gelecekte daha fazla işbirliği yapmayı dört gözle bekliyorum.

Alita, 2003'te duyurulduktan sonra, Avatar üstünde çalışırken yıllar süren gecikmeler yaşanınca Cameron'dan Rodriguez'e geçti.

Cameron yapımcısı olarak yaratıcı açıdan filme dahil olmaya devam etti ve Alita, sonunda 2019'da vizyona girdi.

Röportajın başka bir yerinde Cameron, Yaratıklar (Aliens) için yaptığı sunum toplantısına dair uzun süredir anlatılan bir hikayenin aslında tamamen doğru olduğunu açıkladı.

Cameron, sunumunun en önemli noktası olarak bir kağıda "Aliens" kelimesini yazmış ve son harfin üzerine dikey çizgiler çizerek onu bir dolar işaretine dönüştürmüş.

Avatar: Suyun Yolu şimdi sinemalarda.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU