James Cameron'ın Avatar kumarı tuttu

Filmin başarısı durma belirtisi de göstermiyor

(20th Century Studios)

James Cameron'ın çok büyük Avatar kumarı, son gişe başarısının ardından muazzam bir şekilde karşılığını verdi.

16 Aralık'ta gösterime giren film, tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden 2009 yapımı ilk filmin devamı niteliğinde. Yeniden vizyona girdiğinde elde edilen gişe hasılatı da katıldığında ilk film 2,9 milyar dolar kazandırmıştı. 

Cameron, Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) adlı filmin, özellikle de 4 devam filminin hazırlık safhasında olduğu düşünüldüğünde, büyük bir başarı elde etmesine ihtiyaç duyduğunu gizlemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen, giderleri karşılaması için filmin tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 5. filmi olması gerektiğini iddia etse de Variety'nin haberine göre Cameron abartıyor ve film, uluslararası hasılatı 1,5 milyar dolara ulaştığında kâr etmeye başlayacak.

Ancak bu sükseyi yapmaya çok fazla kalmadı: Yalnızca 23 günün ardından tüm zamanların en çok hasılat yapan 10. filmi oldu. 

5 Ocak Perşembe günü filmin toplam gişe hasılatı 1 milyar 516 milyon dolara ulaştı.

O günün kârı da eklendiğinde film, 2022'nin en yüksek gişe hasılatlı filmi Top Gun: Maverick'i geride bıraktı. Bu başarı artık resmen Avatar 2'nin oldu.

Filmin başarısı devam ederse, ki öyle gibi görünüyor, yapım gelmiş geçmiş en başarılı filmler listesinde üst sıralara tırmanmayı sürdürerek tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 5 filminden biri olacak.
 

Avatar 2
"Avatar: Suyun Yolu" gişede büyük başarı elde etti (20th Century Studios)


Bu da Cameron'ın filmlerinin, ilk Avatar ve Titanik'le (1997) birlikte ilk 5'in üçünü oluşturacağı anlamına geliyor.

Şu anda ilk 5'i tamamlayan diğer filmler, 2019'daki Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War), 2020 tarihli Avengers: Endgame ve Star Wars: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens).

Tüm bu gişe hasılatları, enflasyona göre düzeltilmedi. Enflasyon da hesaba katılırsa tüm zamanların en başarılı filmi hâlâ 1939 tarihli Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind). 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU