Tom Hanks, en iyi filmlerinden birinin ilgi görmemesinden yakındı

Hayata Röveşata Çeken Adam'ın yıldızı, "Her nedense kimse bu filmden bahsetmiyor" dedi

(AP)

Tom Hanks, hangi filminin yeterince övgü almadığına inandığını açıkladı.

1980'lerin sonlarından bu yana Hollywood'un demirbaşlarından olan aktör Büyük (Big), Oyuncak Hikayesi (Toy Story), Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan) ve Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can) gibi tanınmış filmlerde rol aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Forrest Gump ve Philadelphia'yla 1994 ve 1995'te arka arkaya iki Oscar kazanan Yeni Hayat (Cast Away) yıldızı, En İyi Erkek Oyuncu dalında üç kez daha aday gösterildi.

En son adaylığıysa 2020'de, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Mahallede Güzel Bir Gün'deki (A Beautiful Day in the Neighbourhood) Fred Rogers rolüyle geldi.

Ancak 2002 yapımı gangster filmi Azap Yolu'nun (Road to Perdition) en iyi filmlerinden biri olduğuna inanan Hanks yeni bir röportajında, kariyeri hakkında konuşulurken bu filmin yeterince tartışılmadığını söyledi.

Ünlü oyuncu ReelBlend isimli podcastte "Her nedense kimse Azap Yolu'ndan bahsetmiyor ve bu benim için çekmesi inanılmaz derecede önemli bir filmdi" dedi.

"Filmi Conrad Hall çekti ve filmde ben varım, şapkalı 'Bay Bıyıklı' ama aynı zamanda Jude Law ve [Daniel] Craig gibi sektör tarihindeki en büyük sinema varlıkları haline gelen iki adam var" diye devam eden Hanks, "Ve ben ikisini de öldürüyorum..." diye ekledi.

Sam Mendes'in yönettiği Azap Yolu, Max Allan Collins'in grafik romanından senarist David Self tarafından uyarlandı. Filmde Hanks, oğlunun bir cinayete tanık olmasıyla kefaret yoluna giren bir baba olan çete infazcısı Michael Sullivan'ı canlandırıyor.

Hanks, "İnsanlar her zaman 'Bundan yıllar sonra hangi filmler hakkında konuşacaklar?' diyor" diye devam etti:

Turner Classic Movies'i (genellikle Warner Bros.'un 1950 öncesi ve MGM'nin 1986 öncesi filmlerini yayımlayan televizyon kanalı -ed.n.) çok izleyen biri olarak, 1940'lardan ya da 1950'lerden bir film ne kadar belirsiz ve bilinmiyorsa o kadar iyi, çünkü hakkında önyargılı fikirlerim yok; hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

Bu filmleri izlediğinizde ve bunlar istisnai güzellikte ve inanılmaz derecede etkileyici olduğunda, tek düşünebildiğim "İyi ki bu film her zaman olacak, şimdi tekrar izleme şansım buldum" oluyor. Azap Yolu için de böyle bir durum söz konusu olabilir.

Hanks'in Hayata Röveşata Çeken Adam (A Man Called Otto) filmi 10 Şubat'ta, Mendes'in yeni filmi Empire of Light ise 24 Şubat'ta vizyona girecek. 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU