Andrew Tate'in koruması: Bazı kadınlar onun yeni eşi olacağını sandı

"Andrew'dan hiç şüphe etmem"

Cinsiyetçi ve kadınları aşağılayan çıkışlarıyla bilinen Andrew Tate, aşırı sağ ideolojiye sahip çevrelerde tanınıyor ve seviliyor (Reuters)

İnsan ticareti ve tecavüz iddialarının ardından Romanya'da gözaltına alınan Andrew Tate'in koruması, sosyal medya fenomeni hakkında açıklamalar yaptı.

BBC'ye verdiği röportajda Tate için iki yıl önce çalışmaya başladığını söyleyen Bogdan Stancu, bu süreçte eski kick boksçunun Bükreş'teki evine 100'den fazla kadının girip çıktığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stancu bazen "çok sarhoş oldukları" ya da "sorun yarattıkları" gerekçesiyle kadınları evden çıkarması gerektiğini söylese de hiçbir zaman güç kullanmadığını iddia etti.

Koruma, patronunun gerçek karakterinin kamuya yansıttığı yüzünün tersi olduğunu savundu. Eve gelen kadınların bazılarının "gerçeği yanlış anladığını" öne süren Stancu şöyle konuştu:

Tate'in yeni eşi olacaklarına inandılar. Gerçeği anladıklarında dosttan düşmana dönüşmek ve polise ifade vermek kolay oluyor.

"Andrew'den hiç şüphe etmem" diyen Stancu, Tate'i suçlayan kadınlara güvenmemesiyle ilgili "Genç ve aptallar" dedi.

Koruma öte yandan Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate hakkındaki iddiaların soruşturulmasının doğru olduğunu, suçlu bulunmaları halinde kardeşlerin bedelini ödemeleri gerektiğini söyledi.

Tate'in "biraz paranoyak" olduğunu ifade eden Stancu, patronunun "birisinin kendisine zarar vermek istediğine inandığını" açıkladı.

Ne olmuştu?

Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate insan kaçakçılığı ve tecavüzle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 Aralık'ta gözaltına alınmıştı.

Savcılık açıklamasında zanlıların "kadınları pornografik görüntüler oluşturmaya zorladığı ve böylece çok yüksek paralar kazandığı" ifade edilmişti. 4 şüphelinin insan ticareti yapmak ve suç örgütü kurmakla suçlandığı duyurulmuştu. Açıklamada, grup tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 6 mağdurun tespit edildiği belirtilmişti.

Konu hakkındaki soruşturmayı genişleten Romanya polisi, Andrew Tate'in lüks arabalarından bazılarına haftasonu el koydu. Tate'in Karpatlardaki villası da dahil yedi evine baskın düzenlendi.

Yetkililer, kadınları evlenme ya da ciddi ilişki sözüyle tuzağa düşürerek Romanya'ya getirip yetişkin sohbet odalarında kendisi için manken olarak çalışmaya zorlama ya da bunun için manipüle etme iddialarının doğruluğunu araştırıyor. Ayrıca tanıklardan birinin tecavüz iddiası da inceleniyor.

Öte yandan mağdur olduğu iddia edilen kadınlardan ikisi olan Beatrice ve Jasmin, Tate kardeşlerin kendilerine kötü davrandığı iddialarını yalanladı.

 

Indepenbdent Türkçe, BBC, Insider

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU