Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott'ın ikinci evliliği de sona erdi

Scott'ın yeni evliliği bir buçuk yıl sürdü

Jeff Bezos ve MacKenzie Scott'ın 4 çocuğu var (Reuters)

Amazon'un kurucusu ünlü milyarder Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, bir buçuk yıl evli kaldığı ikinci eşinden de resmen boşandı.

Bezos'la evliliğini 2019'da sonlandıran Scott, Mart 2021'de çocuklarının okulundaki kimya öğretmeni Dan Jewett'la evlenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

People'ın elde ettiği mahkeme belgelerine göre Scott ve Jewett'ın evliliği 4 Ocak'ta resmen sona erdi.

52 yaşındaki Scott, Jewett'tan boşanmak için Eylül 2022'de başvuruda bulunmuştu. Jewett, boşanmaya itiraz etmedi.

Çocukları olmayan çiftin mal varlıklarının dağıtımı henüz belgelerle kesinleşmedi. Öte yandan Scott ve Jewett, evlenmeden önce evlilik sözleşmesi imzalamıştı. 

Scott, Amazon'un kurucusuyla 25 yıllık evliliğini Bezos'un metresi Lauren Sanchez'e müstehcen fotoğraflar gönderdiği ortaya çıktıktan sonra bitirmişti.

Boşanma, Scott'a 35,6 milyar dolarlık Amazon hissesi ve neredeyse 60 milyar dolarlık kişisel net servet bırakarak onu dünyanın en zengin kişilerinden biri haline getirmişti.

O dönemden sonra dünyanın en faal hayırseverlerinden biri olan Scott, yaptığı dudak uçuklatan bağışlarla kendinden bahsettiriyor.

Servetinin yarısından fazlasını bağışlayacağına söz veren Scott, kendi internet sitesi YieldGiving.com'a göre şimdiye kadar 16 bin hayır kurumuna 14 milyar dolardan fazla bağış yaptı.

 

Independent Türkçe, New York Post, People

DAHA FAZLA HABER OKU