Brezilya'da Lula, kabinesinde Amazon Ormanları savunucularına yer verecek

eni Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva pazar günü Jair Bolsonaro'dan devlet başkanlığını devrelacak

Fotoğraf: AA

Brezilya'da pazar günü göreve başlayacak olan yeni Devlet Başkanı  Luiz Inácio Lula da Silva, uluslararası seviyede tanınan iki Amazon savunucusuna kabinesinde yer vereceğini bildirdi.

Yeni hükümet, Brezilya'da yerli bölgelere ve çevreye verilen zararı kısıtlamaya çalışacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararı, yağmur ormanlarına ciddi anlamda zarar veren politikalar izleyen Jair Bolsonaro'dan pazar günü devlet başkanlığını devralacak olan Lula kendisi duyurdu. 

T24'te yer alan habere göre; Lula, 64 yaşındaki eski Çevre Bakanı Marina Silva'nın, eski koltuğuna geri döneceğini duyurdu. Silva, Brezilya'nın Amazon'daki ağaç kesimini tarihi seviyede azalttığı 2003-2008 yılları arasında Çevre bakanıydı. 

48 yaşındaki Sônia Guajajara ise yerli halk için kurulan ilk bakanlığa liderlik edecek. "Bu mücadelemiz ve direnişimizde tarihi bir an" diyen Guajajara, "Yerli halk için bir bakanlık yaratılması, Devlet Başkanı Lula'nın otonomimizi korumamıza verdiği önemi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Yerli halk uzmanı ve Britanyalı gazeteci Dom Phillips, Bolsonaro döneminde 2019'dan bu yana Amazon'da ağaç kesiminin yüzde 60 arttığını tespit etmişti.

 

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU