Ünlü Noel şarkısından nefret eden çift parçanın haklarını satın alıp yayından kaldırmak için para topluyor

"Çünkü günde 5 bin kez çalınıyor. Bizim gibi acı çeken kişilere yardım için bir şeyler yapılması gerektiğini düşündük"

Wham!in kurucularından George Michael, 2016'da yaşamını yitirdi (AFP)

İsveç'te yaşayan bir çift, pop müzik ikilisi Wham!'in meşhur Noel şarkısı Last Christmas'a karşı harekete geçti. Hannah ve Tomas Mazetti, çok çalındığı için bıktıkları parçanın yayın haklarını satın almak için bağış toplamaya başladı.

Hannah Mazetti, 1984'te yayımlanan şarkıya duyduğu nefretin 13 yıl önce Birleşik Krallık'ta bir kafede çalışırken başladığını söyledi. 33 yaşındaki kadın, patronunun yılbaşı için müzik listesi hazırladığını, Last Christmas'ın defalarca çaldığını ve bu yüzden şarkıdan tiksindiğini söyledi.
 


Çiftin aklına parçaya karşı harekete geçme fikriyse 2021 Noel'inde arkadaşlarına "Bu parçayı bir kez daha duymamak için nem kadar öderdiniz?" sorusunu sormalarının ardından geldi.

Last Christmas'ın kasım itibarıyla bir kez daha çoğu yerde çalmaya başlamasının ardından çift bir kez daha ne yapabileceklerini düşündü.
 


Mazetti şöyle konuştu:

Sonra biri bize şarkının haklarını satın almanın ve ardından onu tüm akış platformlarından almanın teorik olarak mümkün olduğunu söyledi. Arkadaşlarımıza sorduk ve haber yayıldı. Bu eğlenceli çünkü insanlar bu fikre ya bayılıyor ya da ondan nefret ediyor. Belki de gelecek Noel son Noel olur.

Mazetti, Wham!'dan değil şarkıdan nefret ettiklerini vurguladı:

Çünkü günde 5 bin kez çalınıyor. Bizim gibi acı çeken kişilere yardım için bir şeyler yapılması gerektiğini düşündük.

Bağış kampanyasının hem olumlu hem de olumsuz tepkiler aldığını belirten üç çocuk annesi ressam, "Yüzde 50 gerçekten sinirli ve yüzde 50 gerçekten mutlu. Bazı kişiler şarkıyı günde 500 kez dinlemeyi seviyor gibi görünüyor ve bunlar bizim düşmanımız" dedi.

Mazetti sözlerini şöyle sürdürdü:

Bazı kişiler bundan önce Mariah Carey'nin 'All I Want for Christmas'ı gibi yayından kaldırılması gereken daha kötü şarkılar olduğunu söylüyor. 'Beğenmiyorsanız kulaklık takın' diyenler de var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiftin kampanyasına şimdiye kadar 327 kişi 62 bin 100 dolar gönderdi. Parçanın haklarını elinde bulunduran Warner Chappel Music'le anlaşması içinse 15 milyon dolar toplanması gerekiyor.

Britanyalı müzisyenler George Michael ve Andrew Ridgeley, Wham!i 1981'de kurdu.

İkili Birleşik Krallık'ta yayımlanan Top of the Pops televizyon programında söyledikleri Young Guns (Go For It) şarkısıyla ülkenin müzik listelerinde üçüncü sıraya yükselip adlarını duyurdu. İkili Wake Me Up Before You Go-Go gibi pop ağırlıklı şarkılarla dünya çapında ses getirdi. Grup 1986'da dağıldı.

 

Independent Türkçe, New York Post, MyLondon

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU