İsmail Saymaz: Beştepe'nin İmamoğlu zirvesine bir bakan da katıldı mı?

"İmamoğlu Davası’nda siyasi müdahalenin kanıtı niteliğindeki bu utanç verici toplantının üzeri örtülemez"

Fotoğraf: AA

Halk TV yazarı Saymaz, geçen günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak verilen davanın duruşması öncesinde yakın ekibini toplayarak bir toplantı yaptığını yazdı. Konuyla ilgili yeni bilgilere ulaştığını kaydeden Saymaz, toplantıya bir bakanın da katıldığını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Beştepe’nin İmamoğlu zirvesini haber vereli tam üç gün oldu. Ne mi yazmıştım? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla iki yıl yedi ay hapse çarptırıldığı 14 Aralık’tan bir gün önce Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde kritik bir toplantı yapılmıştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile seçim kampanyasından sorumlu olan Prof. Ertan Aydın’ın katıldığı bu toplantıda, İmamoğlu Davası’ndan çıkacak kararın AK Parti’yi nasıl etkileyeceği tartışılmıştı.

Aydın, verilecek cezanın AK Parti aleyhine olacağını söylemişti. Erdoğan, “Niye aleyhimize olsun? Ben de geçmişte ceza aldım. Herkes alabilir” şeklinde karşılık vermişti. Beştepe’den üç gündür yanıt yok. AK Parti suskun.

Bu arada, Beştepe’nin İmamoğlu zirvesine ilişkin yeni bilgiler elime ulaştı. O gün Esenboğa Havalimanı’ndan bulunan bir yetkili şu bilgileri verdi:

“Yazınız doğru. Erdoğan, basın toplantısından sonra genelde yürüyerek, hemen uçağa geçer. Ancak bu kez basın toplantısından sonra toplantı odasına geçti. Uçak bir saat geç kalktı.”

İmamoğlu Zirvesi’ne bir bakanın katıldığını öğrendim. Kim bu bakan? Görevi gereği İmamoğlu Davası ile ilintili midir? Sorularıma yanıt bekliyorum.

Türk Ceza Kanunu’nun iki mimarından biri olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, şöyle diyor:

“Sn. Cumhurbaşkanı’nın İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen malum dava ile ilgili olarak karar tarihinden bir gün önce bazı kişilerle bir araya gelerek, özel görüşme yaptığı konusundaki haber doğru ise bu durum Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakımından utanç vericidir.”

İmamoğlu Davası’nda siyasi müdahalenin kanıtı niteliğindeki bu utanç verici toplantının üzeri örtülemez.

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU