Milli Gazete yazarı: AKP'nin yeni sorunu

“Kendilerine gereken önemin ve değerin verilmediğine inanan AKP’li vekillerin siyaset yapacakları yeni bir çatı aramaları kaçınılmaz hale gelebilir”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AK Parti milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarının yaptığı açıklamalardan rahatsız olduğunu söyledi. Ceyhan’ın aktardığına göre vekiller “Ağızlarına geleni söylüyorlar, ceremesini biz çekiyor, ortaya çıkan olumsuzlukların faturasını da biz ödüyoruz” diyor.

Ceyhan’ın bugünkü köşe yazısı şöyle:

AKP’nin karşı karşıya bulunduğu mevcut sorunlara bir yenisi daha eklenmiş bulunuyor. Yeni sorun doğrudan doğruya AKP’nin bir iç sorunu!

AKP’li milletvekilleri ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Külliyedeki danışmanları arasında yaşanan anlaşmazlık giderek büyüyor ve içinden çıkılması imkânsız bir hale geliyor.

AKP’li milletvekilleri, Külliyedeki danışmanların Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı yanlış bilgi vererek yanılttıklarını düşünüyorlar.

Külliyedeki danışmanlar ise kendilerinin doğru yolda olduğunu savunuyorlar! AKP’li milletvekilleri ile Külliyedeki danışmanlar arasında yaşanan görüş ayrılığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza konusunda su yüzüne çıkmış bulunuyor. AKP’li vekiller, bu ceza ile muhalefetin eline önemli bir koz verilmiş olduğunu savunurken Külliyedeki danışmanlar, yargı kararının böyle tartışılmasının doğru olmadığını ileri sürüyorlar.

AKP’li vekiller, Külliyedeki danışmanların yanıltması sonucu Ekrem İmamoğlu’nun bir kahraman haline geldiğini dile getiriyorlar.

Kendilerinin sahada, danışmanların ise Külliyede olduğunu ifade eden AKP’li vekiller, “Sırtlarında yumurta küfesi yok, ağızlarına geleni söylüyorlar, ceremesini biz çekiyor, ortaya çıkan olumsuzlukların faturasını da biz ödüyoruz” diye yakınıyorlar.

İşin açıkçası AKP’li vekiller danışmanların ağır basması yüzünden kendilerinin geri plana itildiği gibi bir kanaat taşıyorlar. Ve danışmanlara kendilerinden çok değer verilmesinin doğru olmadığına inanıyorlar.

Evet, AKP içinde bugüne kadar pek çok sorun yaşandı. Bu sorunların bir kısmı yolların ayrılmasına kadar gitti!

Şimdi ortaya çıkan bu sorun belki yeni “yol ayrılıklarına” neden olmayabilir ama AKP’li vekillerin “yeni arayışlar” içine girmesini önleyemez!

Kendilerine gereken önemin ve değerin verilmediğine inanan AKP’li vekillerin siyaset yapacakları yeni bir çatı aramaları kaçınılmaz hale gelebilir.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, şimdi bir de bu sorun ile uğraşmak zorunda!

Bir yanda milletvekilleri, bir yanda danışmanları! Onların arasını bulamazsa anlaşmazlığın ortadan kaldırılması mümkün olmayabilir. Ne diyelim, yeni sorunları hayırlı uğurlu olsun!

 

Milli Gazete

DAHA FAZLA HABER OKU