AK Parti’li Akbaşoğlu: Herkes eksik anlamış; biz, Milli Görüş gömleğini çıkarıp, Milli Görüş zırhını kuşanarak yedi düvelle mücadele veriyoruz

Akbaşoğlu, “Biz, asla dini kullanan değil, o güzel dinimizi eksiğimizle, kusurumuzla, yanlışlarımızla ama samimiyetle yaşamaya çalışan insanlarız” dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda 2023 yılı bütçesi üzerine yaptığı değerlendirmede, “Şimdi, bir gömlek değiştirme meselesi gündeme geldi. ‘Tatlı su falan filan’ gibi. Herkes eksik anlamış o meseleyi. Biz, Milli Görüş gömleğini çıkarıp, Milli Görüş zırhını kuşanarak yedi düvelle mücadele veriyoruz. Görmüyor musunuz, yedi düvelle mücadele ettiğimizi. Biz, asla dini kullanan değil, o güzel dinimizi eksiğimizle, kusurumuzla, yanlışlarımızla ama samimiyetle yaşamaya çalışan insanlarız. Ama takiyecilerle bizim durumumuz asla bir değil” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, 2023 yılı bütçesinin tümü üzerine parti grupları ve yürütme adına konuşmalar yapıldı.

Genel Kurul’da söz alan Akbaşoğlu, “Yıl sonuna kadar 500 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ve EYT’li kardeşlerimizin durumlarının yasayla düzenlenmesine hep beraber şahit olacağız. Aldatmaca, kandırmaca, yalan, iftira üzerine kurulmuş algı ve illüzyon siyaseti değil, hak ve hakikat üzerine bina edilmiş ilkeli siyaset yürütüyoruz” diye konuştu.

Akbaşoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Bu sene ihracatta 250 milyar doları geçtik. Biz iktidara geldiğimizde bir Bolu tüneli vardı. Onlarca bakan, hükümet yedi, götürdü. İşin içinden çıkılamıyordu. Onun tamamlanması da AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a nasip oldu. 2002 yılında tüm Türkiye’de tünel 50 kilometreydi, şimdi 664 kilometre. İşte bunu gerçekleştiren hükümete, partiye ‘Ak kadrolar’ denir Milletimizin oylarıyla yürürlüğe giren, 4 yıldır uygulanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, millet iradesine ‘Ucube’ diyen Altılı Masa, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ adı altında gerçekten ucube ötesi bir sistemi dayatmaya çalışıyor. Yüzde 50 artı 1 ile doğrudan millet tarafından seçilen cumhurbaşkanının üzerinde çoklu vesayet sistemini öneriyorlar. Baş vesayetçi konumuna da Altılı Masa’yı koyuyorlar. Yürütmeyi çift başlı hale getiriyorlar… Teklifinize bakıldığında; neyi güçlendiriyorsunuz? Yürütmeyi güçlendiriyorsunuz.            

Bir seneyi aşkındır dedik ki Altılı Masa’ya, ‘Söyleyin, teklif ettiğiniz Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde cumhurbaşkanını kim seçecek’ diye. Halk mı, parlamento mu? Halkın elinden bu yetkinin alınmasına haklımız rıza göstermeyeceği için bir yazılı beyanda bulundunuz. Ancak onun da çelişkilerini kendi aranızda hâlâ tartışıyorsunuz… Burada gelip, ne yapılacağı da anlatılmalıydı, Altılı Masa’nın ne yapmak istediğiyle. ‘Herkesin eseri rütbesinde görülür’ dendi. Doğrudur. Sizlerin bu millete vereceği nedir? TOGG’un yerine heykelini yapmak mı? baraj yerine musluk takmak mı?”

Şimdi, bir gömlek değiştirme meselesi gündeme geldi. ‘Tatlı su falan filan’ gibi. Herkes eksik anlamış o meseleyi. Biz, milli ve yerli politikalarla bugüne kadar geldik. Biz, Milli Görüş gömleğini çıkarıp, Milli Görüş zırhını kuşanarak yedi düvelle mücadele veriyoruz. Görmüyor musunuz, yedi düvelle mücadele ettiğimizi. Biz, asla dini kullanan değil, o güzel dinimizi eksiğimizle, kusurumuzla, yanlışlarımızla, ama samimiyetle yaşamaya çalışan insanlarız. Ama takiyecilerle bizim durumumuz asla bir değil.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU