Can Ataklı: Soylu'nun danışmanları, bir işe yaramıyor galiba

“Bu gemilerin çoğunun ödemek zorunda oldukları bir uluslararası sigorta bedeli var. Bu bedeli ödemedikleri takdirde varacakları limanda işlem yapılmıyor, yüklerini boşaltamıyorlar yeni yük alamıyorlar”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Boğazı’nda bekleyen gemilere ilişkin olarak yaptığı Twitter paylaşımı için “Danışmanları bir işe yaramıyor galiba” yorumu yaptı.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Soylu’yu şu ifadelerle eleştirdi:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtemelen AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın biraz daha gözüne girebilmek için bir tweet atmış. Soylu’nun tweetinde bir video var. Videoda İstanbul Boğazı’nın iki yakasında bekleşen sayısız ticari gemi görülüyor. Soylu “Kanal İstanbul’a ‘Hayır’ diyenler ‘online’ mı?” diye sormuş.

 

Tweetten anlaşılan şu: Çok sayıda gemi geçmek için sıra bekliyor. Oysa Kanal İstanbul açılmış olsa bu gemiler beklemeyecek ve çok daha seri bicinde geçecek. Soylu’nun bu gemileri Boğaz’dan geçmek için sıra beklediklerini sanması çok tuhaf. Belli ki hem bu konuda bilgisiz hem de hiçbir haberi izlemiyor. Çünkü o gemiler yoğun trafik yüzünden geçiş sıralarını beklemiyor.

Bu gemilerin çoğunun ödemek zorunda oldukları bir uluslararası sigorta bedeli var. Bu bedeli ödemedikleri takdirde varacakları limanda işlem yapılmıyor, yüklerini boşaltamıyorlar yeni yük alamıyorlar. Belli ki Soylu ya danışmanlarına hiç danışmıyor ya da danışmanlarının da hiç haberi yok gerçeklerden. Türkiye böyle tuhaf biçimde yönetiliyor işte.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU