Dogo Argentino'yu kaçıramayınca sahibinin kardeşini götürdüler

"Üç adam, kardeşimi geri istiyorsam köpeği onlara getirmemi istedi"

Yetkililer köpeğin pahalı bir cins olduğu için kaçırılmaya çalışıldığını düşünüyor (Pixabay/Arşiv)

Hindistan'da köpek kaçırmak isteyen üç kişi, saldırıyı önlemeye çalışan adamı kaçırdı. Saldırganlar daha sonra fidye olarak Dogo Argentino cinsi köpeği istedi.

Uttar Pradeş eyaletine bağlı Greater Noida'da yaşayan Şubham Pratap Singh, polise yaptığı başvuruda olayın 14 Aralık'ta meydana geldiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki köpeğe baktığını açıklayan adam, Dogo Argentino cinsi köpeği 6 ay önce 150 bin rupiye (yaklaşık 35 bin TL) satın aldığını ve kardeşi Rahul Singh'in de hayvanların bakımına sık sık yardım ettiğini belirtti.

Şikayetçi, kardeşiyle görüşmek için evlerine gelen Vishal Kumar'ın yanında Lalit ve Monty adlı kişilerin olduğunu ve üçlünün söz konusu köpeği kaçırmaya çalıştığını açıkladı:

Fakat Rahul araya girdi. Bunun ardından köpek geride kalırken üç adam, kardeşimi otomobillerine atıp götürdüler. Daha sonra beni aradılar ve eğer kardeşimi geri istiyorsam köpeği onlara getirmemi istediler.

Vakayı doğrulayan Greater Noida polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Saldırganlar polisin olaya el atmasının ardından Rahul Singh'i 15 Aralık'ta serbest bıraktı.

Singh, kardeşinin bir cep telefonuyla birlikte tenha bir yere bırakıldığını kaydetti:

Rahul beni arayıp yerini söyledi. Onu eve getirdim. Şüphelilerin bir an önce yakalanmasını umuyoruz.

Polis ekipleri kaçan saldırganları arıyor.

 

Independent Türkçe, Hindustan Times, The Indian Express

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU