Kahraman çoban köpeği sürüye saldıran 8 çakalı birden öldürdü

Georgia'daki çiftlikte 30 dakikalık kanlı kavgadan sonra 8 çakal ölü bulundu

(Fox 5 Atlanta)

ABD'nin Georgia eyaletindeki kahraman çoban köpeği, koruduğu sürüye saldıran çakal sürüsünü öldürdükten sonra tedavi görüyor.

Great Pyrenees cinsinden 20 aylık bir köpek olan Casper, vahşi hayvanlarla 30 dakikadan fazla süren kanlı bir mücadele verdi ve sonunda 8 çakal öldü.

Çiftçi John Wierwiller, vahşi mücadelede derisi ve kuyruğunun bir kısmı parçalanan çoban köpeğinin cesaretini takdir etti.

Decatur'dan Wierwiller, Fox5'e, köpeğinin kavgadan sonra kaçtığını fakat iki gün sonra yaralı halde eve döndüğünü söyledi.

Wierwiller, "Yaralı olduğunu biliyorduk çünkü başka şeylerle birlikte kuyruğunun parçalarını ve kanını bulduk, bu yüzden endişelendik" dedi:

Bana 'Patron, ne kadar kötü göründüğüme bakmayı bırak, sadece benimle ilgilen' der gibi bakıyordu.

Çiftçi, acil durum veterinerlerinin Casper'ın boynundaki yaraları başarıyla kapatabildiğini Facebook'ta yazdı:

Bu gerçekten harika çünkü yara çok açık olmadığında enfeksiyonu kontrol etmek çok daha kolay ve her şey yolunda giderse o bölgede deri nakline ihtiyacı olmayacak.

Bu gerçekten olağanüstü bir haber ve bunu kutluyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

LifeLine Hayvan Projesi, çoban köpeğinin hastane masraflarını karşılamak için 15 bin dolardan fazla para topladı.

Öte yandan Kaliforniya eyaletinde, Los Angeles'taki evinin önünde bir çakalın saldırısına uğrayan iki yaşındaki kız çocuğu tedavi görüyor.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, çakalın yeni yürümeye başlayan çocuğu çenesiyle yakalayıp kaldırımda birkaç metre sürükledikten sonra babası Ariel Eliyahuo'nun hayvana saldırdığı ve onu kovaladığı anlar yer alıyor.

Eliyahuo, KTLA'ya eşi Shira'yla birlikte çocuğu anaokuluna götürdükten sonra Woodland Hills'teki evlerine vardıklarını ve çocuğu arabanın yanına bıraktıklarını söyledi.

Çocuğun yardım için çığlık attığını duyan Eliyahuo, ilk başta çocuğun düşmüş olabileceğini düşündü. Çakal çocuğu bacaklarından ısırıp yüzüstü sürüklerken, Eliyahuo hayvanı korkutup kaçırmak için İbranice bağırdı.

Los Angeles Times'a göre Los Angeles'ta çakal saldırıları giderek sıklaşıyor ve bu yıl LA County'de 7 çakal saldırısı meydana geldi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU