Dünya Kupası'nda final heyecanı: Kazanan Fransa mı Arjantin mi olacak?

Arjantin ile Fransa 2022 Dünya Kupası finalinde kupa için karşılaşıyor. Teknik direktörler Mustafa Denizli ile Yılmaz Vural, dev müsabakayı Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Katar'da gerçekleştirilen 2022 Dünya Kupası'nda final heyecanı başlıyor.

Turnuvada şampiyonu belirleyecek maç 18 Aralık'ta Fransa ile Arjantin'i karşı karşıya getirecek.

Lusail Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak müsabakayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

Müsabakayı kazanacak ekip 2022 Dünya Kupası'nda şampiyonluğunu ilan edecek.

Arjantin, kaptan Lionel Messi liderliğinde şampiyonluk yürüyüşünü sürdürüyor.

Mbappé'nin forma giydiği Fransa ise üst üste ikinci dünya şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

Teknik direktörler Mustafa Denizli ile Yılmaz Vural, dev finali Independent Türkçe için değerlendirdi.

 

Mustafa Denizli - AA.jpg
Mustafa Denizli / Fotoğraf: AA

 

Denizli: Her takımın finale gidebileceği bir turnuvaydı, kupayı alabilecek iki takım finale kaldı

Katar'daki Dünya Kupası'nın daha öncekilerden biraz farklı bir turnuva gibi göründüğünü düşünen Denizli, "Her takımın finale kadar gidebileceği bir turnuvaydı" dedi.

Turnuvanın saha dışı faktörlerle oldukça dikkat çekici geçtiğini düşünen Denizli, "Her şeye rağmen hem turnuva öncesi hem sonrası favoriler kupa dışı kaldı, enteresan takımlar ön plana çıktı. Onlardan bir tanesi Fas'tı. Yine ilgi çeken takımlar oldu. Neticede kupayı alabilecek iki takım finale kaldı" diye konuştu.

2022 Dünya Kupası'nın yıldız oyuncuların son katılacakları turnuva olacağına dikkat çeken Denizli, şu ifadeleri kullandı:
 

Bir özelliği de dünya futbolunun son yıldızlarının son turnuvaları olmasıydı. Messi, Ronaldo belki Neymar da katılabilir onlara. Bundan sonra dünya kupalarında büyük yıldızları izleme şansımız hep düşük olacak. Futbol elbette sevilmeye devam edecek. Yeni ülkeler önümüzdeki dönemde futbolda söz sahibi olacak ama eski yıldızların sayısında ciddi bir azalma olacak.

 

 

"Kazanmasını istediğim takım Arjantin ama Fransa da kupayı hak eden bir mücadele ortaya koydu"

Fransa'nın da Arjantin'in de final yolculuğunda büyük sorunlar yaşadığını belirten Denizli, dev müsabakayla ilgili görüşlerini şöyle aktardı:
 

Arjantin, Suudi Arabistan mağlubiyetiyle başladığı turnuvada, birçok insanın ümidini kestiği dönemde yoluna devam ederek finale geldi. Kazanmasını istediğim takım açıkçası Arjantin ama Fransa da kupayı hak eden bir mücadele ortaya koydu.


"Messi'nin bu kupadan bu duyguları yaşayarak ayrılmasını arzu ediyorum"

Final maçında gözlerin çevrileceği Messi ve Mbappé'nin durumunu da değerlendiren Denizli, "Özellikle Messi üzerinde baskı olacaktır. Kazanmadığı başarı yok, olmayan tek kupa Dünya Kupası. Futbol dünyasının gelmiş geçmiş en iyisi Messi ama bu kupa onda psikolojik olarak eksiklik yaratıyor. Mbappé'nin ikinci kupa finali, önünde kazanabileceği kupalar olabilir. Messi'nin bu kupadan bu duyguları yaşayarak ayrılmasını arzu ediyorum" dedi. 

 

Yılmaz Vural - AA2.jpg
Yılmaz Vural / Fotoğraf: AA

 

Vural: Çocuklarımla iddiaya girdim, 3'ü de "Arjantin" ben ise "Fransa" dedim

Fransa-Arjantin finalinin turnuva öncesinde de beklenen bir durum olduğunu dile getiren Vural, "Çocuklarımla iddiaya girdiğimde 3'ü de ‘Arjantin'in kazanmasını istiyoruz' dediler. Ben 'Fransa' dedim" dedi.

Fransa'nın kadro olarak daha geniş bir yapıya sahip olduğunu olduğunu belirten Vural, "Her pozisyon için birinin olduğu inanılmaz güzel, fizikli ve hakikaten bu işi iyi yapan bir takım. Başarması daha olası. Bugüne kadar yaptıklarına baktığımızda bunu görebiliriz. Merakla bekliyorum ama ben Fransa'dan yanayım" şeklinde görüş belirtti.

Lionel Messi'nin son turnuvası olması nedeniyle duygusal yaklaşıldığını söyleyen Vural, şunları kaydetti:


Messi için ‘Son Dünya Kupası, bir rekoru daha olsa' diye duygusal bakıyor herkes. Dünyanın kabul ettiği bir oyuncunun Dünya Kupası almadan tamamlaması bir sürü insanın içini acıtıyor haliyle. Olay hep magazinleştirildiği için ‘Mbappé mi Messi mi kazanacak?' olayına döndü. Halbuki takımlar oynuyor. Takımlar kazanıyor. Onların da katkıları büyük tabii.

 

 

"Çok iyi oyun beklemek hayal olur çünkü çok stratejik bir karşılaşma olacak"

Final karşılaşması için tahminini de açıklayan Vural, "Fransa'nın Arjantin'i yenebileceği kanaatindeyim" diyerek müsabakayla ilgili, şu değerlendirmeyi yaptı:

İki takım da çok dikkatli olacak. Zaman zaman bireysel oyuncularını ön plana çıkaracak. Fransa, Fas maçında beklediğimiz performansı gösteremedi ama 1-2 hatayı değerlendirerek 2-0 gibi net bir sonuçla kazandı. Öyle olunca daha kontrollü oynanacak ve en son penaltılara kadar götürecek bir oyun anlayışları olacak. Çok iyi bir oyun beklemek biraz hayal olur. Çünkü çok stratejik bir oyun. Rakibin güçlü ve zayıf taraflarını planlayarak iki takım da oynamak zorunda. Ona göre tepki koyup, sabırlı oynamak zorunda.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Her takımın kendine göre kazanma arzusu var, Arjantin'in Messi'si, Fransa'nın ikinci şampiyonluğu…"

Her takımın kendine göre bir kazanma arzusu olduğunu ve bunun için mücadele edeceğini düşünen Vural, "Arjantin'in Messi'si, Fransa'nın iki kez üst üste şampiyon olma durumu… Ülkeler için de önemli bir prestij. Onun için futbol yalnızca futbol değil, sosyal bir olay. Kazanınca Fransız halkının veya Arjantin halkının mutluluğunun nasıl tavana vuracağını düşünebiliyor musunuz?" yorumunda bulundu.

Vural, turnuvanın uzun süredir devam ettiğini ve Süper Lig'i çok özlediğini dile getirerek sözlerini noktaladı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU