Birleşik Krallık'ta milletvekilleri birbirlerini suçladı: "Resmi geziler seks turizmine dönüyor"

Meslektaşlarına göre parlamenterler, "genelevin yolunu sordu ve yerel kadınların peşinde koştu"

Parlamento'da son yıllarda bir dizi lobicilik skandalı yaşandı (Reuters)

Birkaç Britanyalı milletvekili, resmi yurtdışı meclis gezilerini "seks turizmi" yapmak için kullanmakla suçlanıyor.

Gezilerdeki parlamenterlerin "en yakın genelevin yolunu sorduğu", seks işçileri tuttuğu ve geceleri dışarıda çok içtikten sonra toplantılara katılmadığı bildiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu suçlamalar POLITICO internet sitesinin, bazıları yurtdışı gezileri düzenleyen Partiler Üstü Parlamento Grupları (All Party Parliamentary Groups), kısaca APPG'lerin faaliyetleri hakkında yürüttüğü soruşturma sonrasında ortaya çıktı.

APPG'ler belirli bir konuya yoğunlaşan meclis grupları ama 130'un üzerinde grup, belirli bir yabancı ülkedeki çıkarlara adanmış durumda.

Bu ülke bazlı APPG'ler sık sık üyeleri için ev sahibi ülkelere çok para harcanan ziyaretler düzenliyor. Ziyaretler bazen bu ülkeler ya da bağlı kuruluşlar tarafından fonlanıyor.

POLITICO internet sitesi, bu gezilerin bazılarına katılan milletvekilleriyle, lordlarla, diplomatik yetkililer ve parlamento yetkilileriyle konuştu.

Bir parlamenter, şu anda Lordlar Kamarası üyesi olan eski bir Muhafazakar milletvekilinin, Güneydoğu Asya ziyaretinde en yakın genelevin yolunu sorduğunu iddia etti.

Eskiden bakan olan başka bir Muhafazakar Parti milletvekilinin de milletvekili heyeti Birleşik Krallık'a (BK) döndükten sonra, "[yerel] kadınlara karşı ilgisinin" peşinden gitmek için sürekli orada kaldığı öne sürüldü.

İnternet sitesine konuşan bir meslektaşı, "Güzel genç kızlara ilgi gösteriyordu" dedi.

Bu ziyaretlerden sonra hep kalmaya devam ediyor ve sözkonusu yerde genç kadınlarla bağlantı kuruyordu.

Öte yandan İşçi Partisi'nin kıdemli bir milletvekilinin "Rus kızlarına" düşkün olduğu da söyleniyor. Yerel yetkililerin, heyeti üzmekten endişelendiği için müdahale etmediği öne sürülüyor.

BK'deki APPG'lerin toplantılar için parlamento yerleşkesini kullanmasına ve parlamento logolarını taşımasına izin verilse de bu gruplar resmi meclis organları değil. APPG'ler büyük ölçüde denetimsiz çalışıyor.

APPG'ler ticari ve diğer çıkar grupları tarafından lobicilik için de kullanılıyor. Önceki aylarda Avam Kamarası Standartları Komitesi Başkanı, açıkça çıkar çatışmasının bulunduğu APPG'leri kapatma yetkisi istemişti.

Bu çağrı OpenDemocracy internet sitesinin yürüttüğü soruşturmada, 775 grubun 2018'den bu yana özel şirketlerden toplam 13 milyon sterlin (yaklaşık 294 milyon TL) aldığının tespit edilmesinin ardından yapılmıştı.

Bu tür grupları destekleyen şirketler arasında hepsi de Westminster'da nüfuz sahibi olmaya hevesli özel sağlık firmaları, silah şirketleri ve teknoloji devleri yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU