Z kuşağından ABD Kongresi'ne seçilen ilk siyasetçi, Washington'da daire tutamadığını söyledi

Frost'un kampanya yöneticisi, "bir Kongre üyesinin bir daire için onay alamamasının" konut krizinin vahametini ortaya koyduğunu söylüyor

Kongre'ye yeni seçilen Maxwell Frost, 14 Kasım'da ABD Kongre Binası'nda (AP)

ABD Kongresi'ne seçilen şimdiye kadarki en genç kişi, kötü kredi notu geçmişi nedeniyle Başkent Washington'daki apartman dairesi talebinin reddedildiğini söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 yaşındaki Floridalı Demokrat Maxwell Frost, bu hafta Twitter'da paylaştığı bir tweet dizisinde gelecek ay yapılacak yemin töreni öncesinde daire aradığını söyledi.

Kongre üyesi seçilen, Z kuşağından Frost, tam zamanlı kampanya yürütmek için işini bırakmasından kaynaklandığını söylediği kötü kredi notu geçmişini ev sahibine bildirdiğini ve kendisine bunun bir sorun yaratmayacağının belirtildiğini paylaştı.

Frost bir tweetinde, "Sorun olmayacağını söyledi. Talebim reddedildi, daireyi ve başvuru ücretini kaybettim" diye yazdı.

Z kuşağından Kongre'ye seçilen ilk kişi olan Frost, Florida'nın 10. bölgesinden Val Demmings'in yerine geçmek için yarışırken Uber şoförlüğü işini bıraktıktan sonra "çok fazla borcu" olduğunu tweetledi.

Frost, "Bu ön seçim için tam zamanlı işimden ayrıldım çünkü 25 yaşında kazanmak için tam zamanlı bir aday olmam gerektiğini biliyordum. Haftanın 7 günü, günde 10-12 saat. Bu sürdürülebilir ya da doğru değil ama yapmamız gereken buydu" dedi.

 


2018'de, henüz seçilmiş olan Alexandria Ocasio-Cortez de New York Times'a yaptığı açıklamada kendisinin de Başkent Washington'da bir apartman dairesini karşılayabilmek için mücadele ettiğini söylemişti.

Kongre'ye aday olabilmek için New York'ta bir tako tezgahındaki garsonluk işini bırakan Ocasio-Cortez, seçim günüyle yemin töreni arasındaki dönemde gelir elde edemediğini açıklamıştı.

 


Ocasio-Cortez, Times'a yaptığı açıklamada, "Kongre üyesi olmadan önce maaşsız üç ayım var. Peki nasıl daire bulacağım? Bu küçük şeyler çok gerçek" demişti.

Kongre üyeleri 174 bin dolar taban maaş alıyor.

Emlak sitesi Zillow'a göre Başkent Washington'da bir dairenin medyan kirası aylık 2 bin 600 dolar.

Frost'un kampanya yöneticisi Kevin Lata, The Independent'a yaptığı açıklamada, "bir Kongre üyesinin bir daire için onay alamamasının, ülkedeki konut krizinin ne kadar kötü olduğunun göstergesi" olduğunu söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU