Karlar Ülkesi'nin yönetmeni, Olaf'ı filmde istememiş

Filmin yönetmenlerinden biri, "Aldığım ilk not, 'Kardan adamı öldür' oldu" itirafında bulundu

(Disney)

Disney filmi Karlar Ülkesi'nin (Frozen) yönetmenlerinden biri, çok sevilen kardan adam Olaf karakterini yapım sürecinde filmden çıkarmak istediğini itiraf etti.

Aynı zamanda Walt Disney Animation'ın da baş kreatif direktörü olan Jennifer Lee, 2013'te yayımlanan Karlar Ülkesi'nin ekibine film halihazırda yapım aşamasındayken katıldı.

Filmin ilk montajlarından birini izleyen Lee, görünüşe göre Olaf'tan hiç etkilenmemiş ve onun hikayeden çıkarılmasını istemiş.

Lee, "Aldığım ilk not, 'Kardan adamı öldür' oldu" dedi.

Fakat daha sonra animasyon ekibindeki bir çalışan, Olaf'ı seslendiren aktör Josh Gad'ı düşünerek üç sayfalık bir senaryo hazırladı. Variety'nin haberine göre, neyse ki Lee'nin Gad'den etkilendiği görüldü ve Olaf'ın karakteri filmden çıkmaktan kurtuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lee, Gad'in bizzat verdiği Los Angeles Basın Kulübü'nün seçkin hikaye anlatıcısı ödülünü 4 Aralık Pazar günü, 15. yıllık Sanat ve Eğlence Gazeteciliği ödüllerinde kabul etti.

Lee konuşmasında, aktörle birlikte daha birçok yaratıcı maceraya atılmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Filmde, korkusuz iyimser Anna (Kristen Bell) dağcı Kristoff (Jonathan Groff) ve sadık ren geyiği Sven'le (Frank Welker) bir araya gelir ve buzlu güçleri Arendelle krallığını sonsuz bir kışa hapseden kız kardeşi Elsa'yı (Idina Menzel) bulmak için destansı bir yolculuğa çıkar. Yolculuk esnasında komik kardan adam Olaf'la karşılaşırlar.

"In Summer" (Yazın) şarkısında Olaf, diğerleri gibi güneşlenmek ve sıcak havanın tadını çıkarmak istediğini dile getiriyor.

Karlar Ülkesi iki Akademi ödülü kazandı ve dünya çapında 1,2 milyar dolardan fazla gelir elde etti. 2019'da Karlar Ülkesi 2 (Frozen 2), dünya çapında gişe tarihindeki en büyük animasyon filmi açılışını gerçekleştirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU