Babacan'dan Bahçeli'ye: Bu memlekete hayrı dokunan tek bir işi var mı?

Bahçeli'yi eleştiren Babacan, "Kaç yıldır siyasetin içindesiniz bugüne kadar bu ülke için taş üstüne taş koydum diyebileceğiniz ne var bir söyleyin de öğrenelim. Yok hiçbir şey yok" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

6'lı masanın hazırladığı anayasa çalışması ile ilgili konulan Babacani "Çalışmamız anayasa ile sınırlı değil. Aynı zamanda 6 siyasi parti olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde de böyle bir örnek yok. 6 parti şuan da seçimlerden çok önce seçimlerden sonra kurulacak hükümetin programını hazırlıyoruz. Bunu da bir uzlaşmayla mutabakatla götürüyoruz. Tam 72 tane başlık belirledik" dedi.

İktidara yönelik eleştirilerde bulunan Babacan şunları kaydetti:

Şuan ki iktidar ne yapıyor. Sürekli geriyor. Sürekli kutuplaştırıyor. Sen ben diye ayrım yapıyor. Sayın Erdoğan bugün diyor ki, iki taraflı sistem diyor. Kafası hep kutuplaşmaya açık ya. Zihnindeki sistem ne? Benden misin ondan mısın, bundan mısın. Sağmış solmuş, şucuymuş bucuymuş değil biz hep beraber bu ülkenin yarınlarına yürüyeceğiz diyoruz. Şu andaki iktidarın bu ötekileştirme, kutuplaştırma politikalarının tam da tersine beraber yürüyoruz.

Bahçeli'ye eleştiri

Konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunan Babacan şunları kaydetti:

İktidarın küçük ortağı dünkü grup toplantısında yine hasedinden feryat etmiş. Neler söylüyor neler. Arada millet kelimesi yerine zillet kelimesini kullanıyor ya. Bu nasıl bir milli duruştur, bu nasıl yerli bir duruştur ben hayret ediyorum. Millet kelimesiyle zillet kelimesini özleştiren bir şekilde böyle konuşabilen bir zihniyetten bir fayda gelmez. Zaten gelmemiş. Bugüne kadar bu memlekete hayrı dokunan tek bir işi var mı ya? Ben buradan sorayım sayın Bahçeli'ye. Kaç yıldır siyasetin içindesiniz bugüne kadar bu ülke için taş üstüne taş koydum diyebileceğiniz ne var bir söyleyin de öğrenelim. Yok hiçbir şey yok. Bir tane bakan vermiyor hükümete. Sen dört buçuk yıldır bu iktidarın ortağı değil misin? Niye bir tane bakan vermiyorsun. Çünkü kara ortak, zarar olursa ben içinde değildim diyecek. Hiçbir sorumluluk almıyor. Ama iktidar ortağı olmanın yetkisini sonuna kadar kullanıyor. Böyle bir kolaycılık içinde. Ne demiş dün. Partili ve taraflı Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'nin şifasıymış. Şifaya bakın ya. Paramız pula dönmüş her geçen gün fakirleşiyoruz. Krizlerin ortağı şifa diyor. Bu uyduruk sistemin kendisi için şifa olduğu belli.

"Her seçime yeni anayasa vaadiyle giriyorsunuz ama ortada tek bir maddelik hazırlık yok"

"Bu sistem ilk seçimde değişecek" diyen Babacan, "Bir de ne demiş. Hala yeni bir anayasa yapacaklarını söylüyor. Bitmedi bir türlü ya nasıl bir anayasaysa bu. Sayın Bahçeli elinizi tutan mı var? Yeni anayasanız senelerdir bitmeyen bir senfoniye döndü. Gerçekten ayıp ya. Her seçime yeni anayasa vaadiyle giriyorsunuz ama ortada tek bir maddelik hazırlık yok. Çıkın deyin ki ben Bahçeli olarak şöyle bir anayasa öneriyorum bu ülke için. Ortaya koyunda görelim ya. Sıfır, hiçbir şey yok. Dedim ya bir tuğla üstüne tuğla koymadı bugüne kadar. İçi boş laf" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU