Kılıçdaroğlu'ndan 3 Aralık açıklaması: Dünyaya sesleneceğiz, seninle rekabet etmeye geliyoruz

3 Aralık'ta açıklayacakları vizyon belgesi ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Dünyaya seslenip şunu söyleyeceğiz: Seninle rekabet etmeye geliyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye herkesin çok ciddi sorunlarının olduğunu fakat çözümsüz olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İşsizinden tutun memuruna kadar her kesimin bir şekliyle sorunu var. Emekliler aramızda, 14 milyona yakın emeklimiz var. İntibak sorunları var yıllardır çözülmedi. Emekli büyümeden pay alamıyor, yüz karası bir kanun çıkardılar. Emekli kardeşlerime şunu söyledim beni eleştirebilirsiniz ama benim de sizi eleştirmeye hakkım var. Ekonomik büyümeden emekliler pay almasın diye kanun çıkaranlar, oy verenlere oy verirseniz iki elim yakanızda olur" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları

Kılıçdaroğlu konuşmasında, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmaları ile ilgili de konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Arkadaşlarımız halkın huzuruna çıktığında ne için oy isteyeceğimiz halkımıza anlatacağız. Sadece bir tekil hayata şahsım kafalarına oy istemek kitabımızda yoktur. Zaten bizim arkadaşlarımız da böyle bir şeyi kabul etmezler. CHP'nin genlerine aykırıdır. Bu saraylılar farklı bir şey bilmedikleri için adayınızı açıklayın diye bağırırlar. Aslında ne kadar zavallı duruma düştüklerini toplum görüyor. O kadar ki bazı köşe yazarları 200'ün üzerinde yazı yazdı; adayınız kim diye. Yalvarıyorlar, Acınacak durumdalar. 

CHP sadece  bir adaya oy istemeyecek. CHP dar bir siyasal anlayışla da oy istemeyecek. CHP bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. CHP yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy isteyecek. CHP adaya değil güç birliğine oy isteyecek. CHP oyları daha adil bir düzen için, yeni bir Türkiye hayali için oy isteyecek. Çünkü biz sadece ülkeyi krizden çıkarmak için oy istemiyoruz. 

"50 yıldır ekonomik krizi bir diğeri ile değiştirdik" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülke yoruldu be arkadaşlar. Türkiye'yi buradan çıkarmamız lazım. Yeni bir nefesle geliyoruz. Vatanseverlerle birlikte geliyoruz. İnsanıyorum ki bu insanlarımızla bu sarayların kötülüğünü yok edip birlikte galip geleceğiz. Çok çalıştık. İnsanın mutluyum ülkemiz için, geleceğimiz için umutluyum. Umutluyum, umudumu besleyen benim mutluluğum" ifadelerini kullandı.

"3 Aralık" vurgusu

3 Aralık'ta açıklayacakları vizyon belgesi ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Sizi İstanbul'a davet ederken dünyaya da seslenmek isterim. Ey dünya insanımız senin ucuz iş gücün değildi. Ülkemiz senin mülteci kampın değildir. Toprağımız sesin çöp depolama alanın değildir. Mahallelerimiz senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir. Bu karanlığa asla ama asla mahkum değiliz. Dünyaya seslenip şunu söyleyeceğiz: Seninle rekabet etmeye geliyoruz. 3 Aralık'ı bekleyin" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU