Bahçeli'den "3 dönem cumhurbaşkanlığı" önerisi

"Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı'nı tek dönemle sınırlayıp, sembolik hale getirme önerisi cahilliğin ve milleti tanımayan kadirbilmezliğin bubi tuzağıdır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı masanın dün açıkladığı anayasa teklifinde “cumhurbaşkanı bir dönem 7 yıllığına seçilsin” düzenlenmesine karşı mevcut sistemdeki 5 yıllığına iki dönem uygulamasını üç döneme çıkarma önerisini gündeme getirdi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada isim vermediği televizyon yorumcularına tepki göstererek şunları söyledi:

Dili olan, askerlik yapıp yapmadıkları belli olmayan sözde uzmanlar, geveze yorumcular, Türkiye'nin kara harekatı şu günde olacak diye konuşmaktadırlar. Deprem olur konuşurlar, hep aynı isimler, hep aynı maskaralıklar, gözümüzün için sokulmaktadır. Aslında potansiyel maksatları terörle mücadeleyi sabote etmektir. Bunlardan bıktık, bilgisiz ciddiyetsiz ekran yüzlerinden midemiz bulanmaktadır. Türkiye'nin ne zaman kara harekatı yapacağının yetkili olmayan kişiler tarafından ulu orta değerlendirmesi güvenlik zaafıdır.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bir köpeğin başına köpekle vurulması üzerinden yaşanan tartışmalara değinen MHP lideri, şunları kaydetti:

Her hayvan emanettir. Hayvanlara eziyet büyük bir vebaldir Hayvanlara kötü muamele eden kim varsa kınanmalıdır Aynı şekilde sahipsiz hayvanların da özellikle farklı mahallelerde çocuklarımıza saldırıları da gözlenmektedir. Bu sorunun önüne geçmek yerel yönetimlerin görevidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altı muhalefet partisinin dün açıkladığı anayasa değişikliği teklifini değerlendiren Bahçeli, bir dizi eleştiride bulundu:

Zillet ittifakının dün açıkladığı parlamenter sistem ve anayasa çalışması ölü doğmuştur. Zillet ittifakının akıl hocası HDP'dir, PKK'dır. Bunların yapacağı anayasa yıkım anayasasıdır. Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye doğru sarmak, devletin temellerine dinamit sermektir. Önerileri zehirlidir. Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı'nı tek dönemle sınırlayıp, sembolik hale getirme önerisi cahilliğin ve milleti tanımayan kadirbilmezliğin bubi tuzağıdır. Bunlardan bir halt olmaz.

Bahçeli, konuşmasının devamında "3 dönem cumhurbaşkanlığı" konusunda şu ifadeleri kullandı:

Bunların bir uykusunu da kaçırayım; 7 yıllık bir seçim yapılacakmış. Biz 1 dönemi tamamladık, ikincisine hazırlanıyoruz. 2 yetmez 3 olsun dersek ne yapacaksınız? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5'er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılını lider ülkeye doğru hızla götürsek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU