Karamollaoğlu'ndan "Sisi" yorumu: "Erdoğan dönüşü" siyasi litarütümüze girdi

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu "Sayın Erdoğan ile dış politika o kadar değişti ki, aklımız başımızdan gidiyor. U dönüşü demek yetersiz kalıyor" diye konuştu

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Açıklamasında Suriye ve Irak'a yapılan hava harekatına değinen Karamollaoğlu "Terörle mücadele askerlerimize başarılar diliyorum. Terörle mücadele de hepimiz ortak kararlılık göstermeliyiz. Hiç kimse Mehmetçiğimizin mücadelesi üzerinden siyasi hesap yapmasın. Devlet devlettir, hükümet hükümettir, terör ise terördür. Devlet hepimizin devletidir. Terör ve terörle mücadele siyasetin 's' bir arada bulunmamalıdır" diye konuştu.

"İki yüzlü siyaset görmekten bıktık"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidarın Ortadoğu politikasını da eleştiren SP lideri Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Bizim bölgemizde Ortadoğu Projesi tüm bölgeyi etkileyen bir projedir. Bu projenin eş başkanı olmak kadar büyük bir gaflet olamaz. İskenderun'dan Irak'a kadar ABD askerinin barınması için imkan hazırlandı. Türk hava sahasını, limanlarımızı ABD'nin, Fransa'nın, İngiltere'nin askerlerine açtı. İşte gaflet budur. Merhum Demirel ile özdeşleşen bir kelime vardır, 'dün dündür, bugün de bugündür' diye, Sayın Erdoğan ile dış politika o kadar değişti ki, aklımız başımızdan gidiyor. U dönüşü demek yetersiz kalıyor. Erdoğan dönüşü siyasi litarütümüze girdi.

FiErzUhXEAAnM0z.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyonda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaştı / Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

İstanbul yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?” ifadelerini hatırlatan Karamollaoğlu "Bu cümleleri seçim malzemesi yaptınız. Dış politika da elbette normalleşmek doğrudur. Biz Müslüman ülkeler kendi sorunlarını kendi aralarında çözsünler dediğimizde bizlere söylenmedik laf bırakmadınız. Biz iki yüzlü siyaset görmekten bıktık" dedi.

"Seçim atmosferine girerken, bir algı meydana getirilmeye çalışılıyor"

Ekonomide yaşanan kriz de Karamollaoğlu'nun değerlendirmeleridne kendine yer buldu.

Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Ekonomi de duvara tosladık. 'Bana güvenin, ben ekonomistim' dedi sayın Cumhurbaşkanı, ama geldiğimiz hal ortada. Eğitimi, sağlığı bir keşmekeşin içine soktular. Ahlaki ve manevi değerlerimiz hiç bir zaman bu kadar yozlaştırılmamıştı. Değerlerimiz bir kaç oy uğruna tarumar edildi. Seçim atmosferine girerken, bir algı meydana getirilmeye çalışılıyor. Ama artık kimse onlara inanmıyor. Biz bu algıları vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz. Ama milletimiz sandık başında bunların tümünün hesabını soracak. Hesap gününde Cenab-ı Hakk önünde hesabı sizden sorulacak. Cenab-ı Hakk'ı yanıltamazsınız. Biz kendimizi Cenab-ı Hakk önünde hesap veren insanlar olarak görüyoruz. Onun için de hakikati savunmaya devam edeceğiz.       

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU