"Çatışmadan Sonra" sergisi Londra'da ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor

Fotoğraf sanatçısı Nevzat Yıldırım’ın Afganistan, Yemen, Irak gibi savaş ve çatışma bölgelerinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, savaşa tanık olan kişiler ile yetimlere odaklanıyor. Sergideki fotoğraflar online olarak da görülebiliyor

Fotoğraf: Independent Türkçe

İngiltere'nin başkenti Londra’daki Albumen Gallery, ilk kez bir Türk sanatçının fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraf sanatçısı Nevzat Yıldırım’ın “After the Conflict (Çatışmadan Sonra)" isimli sergisi, Afganistan, Yemen ve Irak gibi savaş ve çatışma bölgelerinde çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor.

NevzatYıldırım.jpg
Fotoğraf: Twitter/ @nevzat_yildirim

 

Sergi Küratörü Stephan Schmid, sanatçının çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede Yıldırım'ın ABD'deki Boston Modern Sanat Müzesi'nde ve çeşitli özel koleksiyonlarda yer edebilecek bir fotoğrafçı olduğunu söyledi. 

Schmid "Sanatçının eserleri, doğrudan belgesel fotoğraf ya da estetik açıdan etkisinin ötesinde, Afganistan ve Yemen'deki insanların yaşamları ve savaşın belirli jeo-politik tiyatrolarını aşan daha geniş bir kaygıyı ele alıyor" diye konuştu. 

After the Conflict 3 Independent Türkçe.jpg
Fotoğraf: Nevzat Yıldırım 


Schmid, Yıldırım'ın fotoğraflarında çocukların ve terkedilmiş enkaz tankların hızlı şekilde yan yana getirilmesini, "Güçlü bir J'accuse* oluşturuyor. Çocukların yaşamlarının, çatışmanın teminatlı hasarını kabul ettiğini hatırlatan görsel bir protestodur'' sözleriyle değerlendirdi. 

After the Conflict 2 Independent Türkçe.png
Fotoğraf: Nevzat Yıldırım


Albumen Gallery, Nevzat Yıldırım’ın fotoğraflarından oluşan "Çatışmadan Sonra" adlı bir de kitap yayınlayarak web sitesinden satışa sundu.

İki ay devam edecek sergideki fotoğraflar, online olarak da görülebiliyor.

Albumen Gallery'nin web sayfasında sanatçının İstanbul fotoğraflarının yer aldığı “İstanbul’u Sevmek” başlıklı bir bölüm de bulunuyor.

1 Temmuz’da açılan “Çatışmadan Sonra” sergisi, 30 Ağustos’a kadar sürecek. 

 

*1894'te, Alfred Dreyfus adında Fransız Genelkurmayı’nda görevli Yahudi askerin “ihanet” suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmasının ardından Fransız yazar Émile Zola,  13 Ocak 1898 tarihinde Fransa Cumhurbaşkanı Felix Faure’ya yazdığı mektup,  “Suçluyorum (J’Accuse)” başlığı ile yayınlanır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU