Volvo yeni modelini açıkladı: 7 koltuklu elektrikli bir SUV

Yeni araç, Volvo'nun 2030'la beraber sadece tamamen elektrikli otomobiller satmayı taahhüt etmesiyle birlikte onaylandı

Volvo EX90 (Volvo)

Volvo, markanın en yeni elektrikli aracını tanıttı: 7 koltuklu, tamamen elektrikli bir SUV.

Yeni Volvo EX90, şirketin her yıl yeni bir tamamen elektrikli otomobil çıkarma planları kapsamında geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketin 2040'a kadar iklim-nötr bir şirket olma hedefinin bir parçası olarak Volvo, 2030'la beraber yalnızca tamamen elektrikli otomobiller satmayı da taahhüt etti.

Geçen haftalarda tanıtılan Volvo EX90, gelecek yıldan itibaren ABD'de, daha sonra da Çin'de üretilecek. Volvo o zamana kadar bu iki üretim tesisinin de iklim-nötr olmasını hedefliyor.

Güvenliği, verimliliği ve estetiği en iyi şekilde ayarlamak için temel bilgi işlem, bağlantı ve elektriklendirmede son teknolojiyle birleştirilmiş modern ölçülere sahip Volvo EX90, şık bir aile otomobili olarak tanımlanıyor.

Volvo'nun CEO'su Jim Rowan, "Volvo EX90, nerede olduğumuzun ve nereye gittiğimizin bir ifadesi. Tek bir şarjla 600 kilometreye kadar menzile sahip tamamen elektrikli, güvenlik standartlarımızı daha da yükseltmek için tasarlanmış, gerçek anlamda yazılımıyla tanımlanan ilk Volvo arabası olan bu araç, evinize ve diğer cihazlarınıza bağlanan daha geniş bir ekosistemin parçası. Volvo EX90, Volvo Cars için birçok açıdan yeni bir şeyin başlangıcı" dedi.

Marka, Volvo EX90'daki güvenlik standardının da kendisinden önceki tüm Volvo otomobillerinden daha yüksek olduğunu doğruladı.

Araç, içte ve dışta en yeni algılama teknolojimiz tarafından sağlanan görünmez bir güvenlik kalkanına sahip. Kameralar, radarlar ve LIDAR gibi sensörler, otomobilin yüksek performanslı ana bilgisayarlarına bağlanıyor ve NVIDIA DRIVE gerçek zamanlı, 360 derecelik bir görüş alanı oluşturmak için Volvo Cars'ın şirket içi yazılımını çalıştırıyor.
 

Volvo EX90
Volvo EX90 (Volvo)


Volvo'nun Luminar tarafından sağlanan LIDAR'ı, otoyol hızlarında da ister gündüz ister gece olsun, öndeki yolu algılayabiliyor. Yüzlerce metre ilerideki küçük nesneleri görebildiğinden haberdar olmak, harekete geçmek ve kaçınmak için daha fazla zaman yaratıyor. Ayrıca şerit değiştirirken yeni bir direksiyon desteği sağlayan sensörlerin, Volvo'nun sürücü desteği fonksiyonu Pilot Assist'in güvenilirliğini ve genel performansını geliştireceği söyleniyor.

LIDAR içeren sensör seti sayesinde Volvo EX90, gelecekteki denetimsiz sürüş için donanımı hazır olan ilk Volvo.

Volvo, Volvo EX90'ı son derece gelişmiş tekerlekli bir bilgisayar olarak tanımlıyor.

EX90 daha sürdürülebilir bir yaşam tarzına nasıl katkı sağlıyor?

WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure/Hafif Taşıtlar için Dünya Genelinde Uyumlu Test Prosedürü) test döngüsüne göre tek şarjla 600 kilometreye kadar egzoz borusu salımsız sürüş menzili sunabilen Volvo EX90, 30 dakikadan kısa sürede batarya kapasitesini yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj ediyor.

Başlangıçta mevcut olan çift motorlu, 4 tekerlekten çekişli versiyon, 111kWh batarya ve iki sabit mıknatıslı elektrik motoruyla birlikte performans versiyonunda 380kW (517hp) ve 910Nm tork sağlıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU