Sergen Yalçın: Kalecimize ırkçı saldırı yapıldı, içeride ağlıyor

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, kaleci Fabien Farnolle'nin, Olimpija Ljubljana taraftarlarının ırkçı saldırısına uğradığını söyledi

Fotoğraf: AA

İlk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'yı eleyerek bir üst tura yükselen Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, Beninli file bekçisi Fabien Farnolle'nin ırkçı saldırıya uğradığını dile getirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluş TRT Spor'a açıklamada bulunan Fabien Farnolle, müsabakanın sonunda kendisine yönelik ırkçı hareketlerin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Maç içinde olabilecek olaylara karşı her futbolcu hazırlıklıdır. Ben de öyleyim. Futbolda baskı her zaman olacaktır. Ancak maçtan sonra utanç duyulacak hareketler vardı. Onun için bu tarz hareketleri kınıyoruz. Belki bu ülkeye mal etmemek gerekiyor ama bunu yapan insanların utanması gerekiyor. Çünkü biz buraya futbol oynamaya geliyoruz, insanlara bir şölen sunuyoruz. Beyaz ya da Afrikalı ayırımı yapmak çok kötü bir şey. Utanç duyulması gereken bir şey.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU