Matthew Perry, Friends'teki son repliği nasıl kaptığını açıkladı

Oyuncu, rol arkadaşlarının arkasından iş çevirmiş

(Reuters)

Matthew Perry, Friends'teki son repliği neden kendisinin söylediğini açıkladı.

10 sezonun ardından 2004'te biten hit komedi dizisi, Perry'nin karakteri Chandler Bing'in yaptığı kinayeli bir şakayla sona ermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Final bölümünün sonunda Rachel (Jennifer Aniston) gruba dışarı çıkıp kahve içmek isteyip istemediklerini soruyor. Chandler da "Elbette. Nerede?" diye cevap veriyor.

Bu espri, karakterlerin kahve içmek için her zaman yakındaki Central Perk adlı kafeye gittikleri gerçeğine kinayeli bir gönderme yapıyor.

Perry'ye göre, son repliği söylemesinin nedeni dizinin ortak yaratıcısı ve yönetici yapımcısı Marta Kauffman'a bunu yapıp yapamayacağını sormasıydı.

Oyuncu, yeni anı kitabı Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing'de (Arkadaşlar, Aşıklar ve Büyük Korkunç Şey), "O final bölümünden önce Marta Kauffman'ı bir köşeye çektim" diye yazdı.

Amacına yardımcı olması için Kaufmann'a bunu, David Schwimmer, Lisa Kudrow ve Courteney Cox dahil rol arkadaşlarından hiçbirinin, "kendisinden başka kimsenin umursamayacağını" söylemiş.

Perry, "Bu yüzden hepimiz grupça daireden çıkarken ve Rachel son bir kahve önerirken, Friends'in perdesini kapatan ben oldum" diye açıkladı.

Friends
Matthew Perry'nin canlandırdığı Chandler, kendi isteği üzerine Friends'in son repliğini söyledi (HBO)​​​​​​​


Kapanış anını değerlendiren Perry, "Bu repliği söylediğimde Schwimmer'ın yüzündeki ifadeye bayılıyorum; sevgi ve keyfin mükemmel bir karışımı, tam da Friends'in dünyaya her zaman verdiği şey" diye ekledi.

Perry ayrıca önceki günlerde dizinin yapımcılarına Chandler'ın kendine has bir özelliğinden kurtulmaları için "yalvardığını" da paylaşmıştı.

Perry'nin anı kitabındaki en büyük açıklamaları burada bulabilirsiniz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU