Demokrat Parti Heyeti Lübnan'da Göç Bakanı ve Suriye Büyükelçisi ile görüştü

Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcıları İlay Aksoy , "Ortak tarihi kültürel geçmişe sahip ülkelerin ortak sorunlarının istişare ile çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcıları İlay Aksoy ve Hasan Can Akay ile Genel Başkan Başdanışmanı Yalçın Taze’den oluşan Demokrat Parti heyeti, Orta Doğu turuna Lübnan’dan başladı. 

Üç günlük ziyaretin ilk gününde başkent Beyrut’ta, Lübnan Cumhuriyeti Göç Bakanı Issam Charafeddine ile görüşen heyet, Lübnan devletinin sığınmacı politikaları hakkında bilgi aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmenin iki taraf açısından verimli geçtiğini belirten Demokrat Parti heyeti, Lübnan hükümetinin sığınmacı politikaları konusunda son derece kararlı ve bugün için başarılı olduğu görüşünü dile getirdi.

Charafeddine görüşmesinden sonra 13. Cumhurbaşkanı Mişel Aoun’un başdanışmanı ve Özgür Vatansever Hareketi Partisi yetkilisi Raymond Tarabay ve heyeti ile parti merkezinde bir araya gelen Demokrat Partililer, son olarak Suriye Arap Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi Ali Abd Alkarim ile büyükelçilik konutunda buluştu. Görüşmeler sonrasında İlay Aksoy, "Ortak tarihi kültürel geçmişe sahip ülkelerin ortak sorunlarının istişare ile çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Heyet adına yapılan açıklamada ise “Nazik kabulleri için başta sayın bakana, Suriye Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi ve maiyetine, Özgür Vatansever Hareketi heyetine ve elbette ziyaretlerde bizlere eşlik eden Prof. Dr. Mohamed Noureddine’e teşekkür ediyoruz” denildi.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU