Filistin'de tepki çeken öneri: "Sokak köpeklerini öldürene 20 şekel verelim"

El-Halil Belediye Başkanı Ebu Suneyne tepkilerin ardından çark etti

Yetkililere göre Filistin'de bu yıl şimdiye kadar 73 kişi köpek saldırısına uğradı (Reuters/Arşiv)

Filistin'de El-Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Suneyne, kentteki sokak köpeklerinin öldürülmesi için para teklif etti. Ebu Suneyne, çarşamba katıldığı radyo programında "Sokak köpeğini öldüren ya da öldürülmüş sokak köpeğini bize teslim eden kişilere, köpek başına 20 şekel (yaklaşık 100 TL) ödemeye hazırız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önceden Ürdün'de yaban domuzlarını öldürenlere 100 Ürdün dinarı (yaklaşık 2 bin 500 TL) verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı, bu fikirden ilham aldığını belirtti.

Ebu Suneyne, açıklamalarının ardından eleştiri yağmuruna tutuldu. Sivil toplum kuruluşu Filistin Hayvan Birliği, Ebu Suneyne'nin sözlerini geri almaya ve açıklama yapmaya çağırdı. Batı Şeria'daki tek hayvan barınağına sahip Hayvan ve Çevre Derneği de Belediye Başkanı'nı kınadı.

Açıklamaların ardından sosyal medyada, El-Halil'de çekildiği iddia edilen köpeklere saldırı görüntüleri paylaşıldı. Times of Israel, bu görüntülerin en azından bazılarının sahte veya teklifle ilgisiz olduğunu bildirdi.

Öte yandan Ebu Suneyne gelen tepkilerin ardından çark etti. Söz konusu para ödülü uygulamasının aslında başlatılmadığını belirten Belediye Başkanı, dün yaptığı açıklamada "Ciddi değildim" dedi.

Ebu Suneyne bir kez daha katıldığı radyo programındaysa "Hiçbir karar alınmadı. Böyle bir uygulama yok. Sadece sokak köpeklerini toplayan vatandaşları ödüllendirmenin olumlu bir şey olabileceği fikrini paylaştım" diye konuştu.

Kendi çocuklarının köpek saldırına uğradığını ve durumlarının kritik olduğunu belirten Belediye Başkanı, "Bu, çözülmesi gereken gerçek bir sorun" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, Times of Israel, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU