Birleşik Krallık hükümetine okullarda ücretsiz yemeğin kapsamını genişletme çağrısı yapıldı

Geleceği Besle Kampanyası | "Okullarda verilen ücretsiz yemek, korkutucu sayıda vakada her gün yenen tek sağlıklı öğün oluyor"

"Gençlerimiz akut bir açlık ve gıda güvencesizliği krizi yaşıyor" (Reuters)

"Vahim açlık krizini önlemek" için Birleşik Krallık hükümetine, ortaokul çocuklarının okulda ücretsiz yemek almalarını sağlayacak hanehalkı geliri sınırının neredeyse üçe katlanarak yıllık 7 bin 400 sterlinden (yaklaşık 155 bin TL) 20 bin sterline (yaklaşık  420 bin TL) yükseltilmesi çağrısında bulunuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Southwark Konseyi'nden Eğitim Bakanı Kit Malthouse'a gönderilen bir mektupta, ona "şimdi harekete geçmesi" için çağrıda bulunularak "tüm ilkokul çocukları için herkesi kapsayan ücretsiz ve sağlıklı okul yemekleri sağlanmasının yanı sıra tüm ortaokul öğrencileri için gelir sınırının yükseltilmesi" isteniyor.

Southwark Konseyi üyesi, Konsey Başkanı Yardımcısı ve çocuklardan sorumlu kabine üyesi Jasmine Ali şunları söyledi:

Gençlerimiz, sürekli fırlayan gıda fiyatlarıyla kızışan akut bir açlık ve gıda güvencesizliği krizi yaşıyor. Okullarda verilen ücretsiz yemek, korkutucu sayıda vakada her gün yenen tek sağlıklı öğün oluyor.

Indy Feed the Future

The Independent'ın Food Foundation (Gıda Vakfı) tarafından koordine edilen bir kampanya örgütleri koalisyonuyla gerçekleştirdiği Feed the Future (Geleceği Besle) kampanyasının, hükümeti ücretsiz okul yemeklerini İngiltere'de yoksulluk yaşayan tüm çocuklara dağıtmaya davet eden çağrısının üzerine bu mektup geldi. Şu anda 800 bin çocuk genel yardım alan hanelerde yaşasa da ebeveynleri sosyal yardımlar hariç yılda 7 bin 400 sterlinden fazla kazandığı için ücretsiz okul yemeği alamıyor.

16 yaşın altındaki çocukların yüzde 43'ünün yoksulluk içinde yaşadığı Southwark, halihazırda konsey tarafından karşılanan masraflarla ilkokul çocukları için herkesi kapsayan ücretsiz okul yemekleri hazırlayan 4 Londra ilçesinden biri. Konseyin çağrısı, bu yıl yayımlanan Ulusal Gıda Stratejisi tavsiyelerine uygun.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU