Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu: Trabzonspor'u örnek gösteren CAS'ın bu kararını anlamakta güçlük çekiyorum

CAS'ın, Trabzonspor'un başvurusunu reddetmesi üzerine kulübün başkan yardımcısı Önder Bülbüloğlu, açıklamalarda bulundu. Bülbüloğlu "Kendi bültenlerinde temiz futbol adına Trabzonspor'u örnek gösteren CAS'ın bu kararını anlamakta güçlük çekiyorum" dedi

Önder Bülbüloğlu / Fotoğraf: İHA

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'nin, Trabzonspor'un 2010-2011 sezonuna ilişkin yaptığı başvuruyu reddetmesiniyle ilgili olarak, söz konusu kararı anlamakta güçlük çektiğini söyledi.

Bülbüloğlu,yaptığı açıklamada, CAS'ın kararına tepkisini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

Gerçekten kendi bültenlerinde temiz futbol adına Trabzonspor'u örnek gösteren, verdiğimiz 7-8 yıllık mücadeleyi örnek olarak anlatan CAS'ın bu kararını anlamakta güçlük çekiyorum. Adaletsiz bir kurum olduklarını bir kez daha ortaya koydular.


Karara çok şaşırdığını aktaran Bülbüloğlu, şöyle konuştu: 

Çünkü bir karar merci değildi. Bizim CAS'a gitme sebebimiz; FIFA'nın disiplin komitesi bizim kararımızı alsın incelesin, gerekli şeyi o baksın diyeydi. Bunu bile yapmayan bir kurum orası.


Bülbüloğlu, bundan sonraki süreçle ilgili olarak, "FIFA, UEFA nezdinde önümüzü kapattı tamamen. Artık İsviçre yerel mahkemeleri belki ama onu değerlendirmemiz lazım avukatlarla ve başkanla" şeklinde görüş belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önder Bülbüloğlu: CAS, son yayınladığı bültende 2010-2011 sezonu şampiyonluğumuzu bir kez daha tescil etmiştir

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, geçtiğimiz 28 Ocak'ta bordo-mavili kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunmuştu.

Bülbüloğlu, CAS’ın son yayınladığı bültende, 2010-2011 şampiyonluğunun bir kez daha tescil edildiğini iddia etmişti. 

Bülbüloğlu, CAS’ın bülteninin çok önemli olduğunu belirterek, “Bültenin 30. paragrafında CAS, 'Türkiye Futbol Federasyonu, pek çok sayıda kulübün adının geçtiği 2010-2011 sezonundaki şike olayında, bir alt lige düşürme cezasını şike yaptığı iddia edilen kulübün fiilinin 'sahaya yansıma' şartına bağlayarak şikeyi cezalandıran maddenin uygulama alanını kısıtlamıştır’ diyor. Hatırlanacağı üzere şike olayının yaşanmasının hemen ardından müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs eden kulüplere uygulanacak ceza talimatlardan kaldırılmıştı” ifadelerini kullanmıştı.


Öte yandan yine aynı bültenin 31. paragrafında Trabzonspor için “temiz” vurgusu yapıldığını iddia eden Bülbüloğlu, şunları söylemişti:

Bu paragraf bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Trabzonsporumuzun hem temiz hem de ‘mağdur’ olduğu anlatılıyor ve ‘Şike sebebiyle mağdur olan ‘temiz’ kulüplerin, federasyonları harekete geçirip şikeye müdahale etmelerini sağlamak için sınırlı güçleri vardır; tıpkı Türkiye Süper Ligi’nin 2010-2011 sezonu ‘temiz’ ikincisi Trabzonspor’un şampiyonluk unvanını, bu unvanı elinde tutan şike şüphelisi Fenerbahçe’den almak için yürüttüğü ancak başarısızlıkla sonuçlanan hak arayışı gibi’ deniliyor.

 

 

“2010-2011 sezonunda şike yoluyla elimizden alınan haklarımızın iadesi amacıyla yaptığımız başvuruyu değerlendirmeye almayan FIFA’nın bu kararını CAS’a götürmüştük” diyen Bülbüloğlu, “CAS’taki davamızın duruşması 15 Mart’ta görülecek. CAS’ın bu bülteni duruşma öncesinde yayınlaması elimizi de güçlendirdi. Şimdi bu bülteni de savunmamıza ekleyerek CAS’taki duruşmaya katılacağız. Bizi hem ‘temiz’ hem de ‘mağdur’ şeklinde değerlendiren CAS’ın hakkaniyetli bir karar vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU