CAS Trabzonspor'un başvurusunu reddetti... Fenerbahçe "şampiyonluğumuz bir kez daha tescillendi" mesajı yayınladı

Trabzonspor Kulübü'nün, Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2010-2011 sezonuna ilişkin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itiraz, kurul tarafından kabul edilmedi

Fotoğraf: AFP

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Trabzonspor'un 2010-2011 Süper Lig sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için yaptığı başvuruyu reddetti.

Mahkeme, yaptığı 2 sayfalık açıklamada, bordo-mavililerin itirazı hakkında, "Bir karar çıkması için Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu veya FIFA'nın herhangi bir yasal belgesini kanıt olarak gösteremedi.

Trabzonspor'un şampiyon ilan edilmesinin izin verilmesine dair hiçbir yasal hüküm bulunmuyor" açıklamasını yaptı. 

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fenerbahçe Kulübü "şampiyonluğumuz bir kez daha tescillenmiştir" mesajı yayınladı

CAS'ın kararı sonrası Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak, "Trabzonspor Kulübü'nün 2010-2011 sezonuna ilişkin iddialarda bulunarak TFF, FIFA ve kulübümüz aleyhine CAS nezdinde açmış olduğu dava, CAS tarafından reddedilmiştir. Bu sonuçla Fenerbahçemizin alın teri ile kazandığı 2010-2011 sezonu şampiyonluğu 'bir kez daha' tescillenmiştir" açıklamasında bulundu.

 

 

Trabzonspor'un iki mektubu reddedildi 

Öte yandan CAS, Trabzonspor'un 17 Nisan 2018'de FIFA Disiplin Komitesi'ne ve 27 Nisan 2018'de FIFA Tahkim Komitesi'ne yolladığı mektupların reddedilmesine de karar verdiğini açıkladı. 

Ne olmuştu?

Fenerbahçe ve Trabzonspor, 2010-2011 sezonunda 82'şer puan alarak, ligi tamamlamıştı. Sarı-lacivertliler, Trabzonspor’dan dört gol averajla önde olması sonucu şampiyonluğunu ilan etmişti. 

Bordo-mavili ekip ise, Fenerbahçe'nin şike yaparak şampiyon olduğunu iddia ederek kupanın kendilerine verilmesini talep ediyor.

Geçtiğimiz 3 Temmuz'da "Futbolda Şike" operasyonunun 8'inci yılı geride kalmasına rağmen hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor özel bir video yayınladı.

Sarı-lacivertli kulüp yayınladığı videoda şike iddialarının "kumpas" olduğunu savunurken, bordo-mavililerin yayınladığı videoda ise 2010-2011 sezonda şampiyonluğu kendilerinin hakettiğini öne sürdü

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU