Erdoğan'dan AK Parti'ye katılan Çelebi'ye "çocuk" tavsiyesi: Sayıları artırmak lazım; bak PKK'ya...

Cumhurbaşkanı, TBMM'ye CHP'den giren Çelebi'ye AK Parti rozetini taktı, çocuk yapma tavsiyesi verdi

TBMM’ye CHP’den milletvekili seçilerek giren, daha sonra Memleket Partisi’ne geçip ardından istifa eden ve en son olarak da AK Parti’ye katılan Mehmet Ali Çelebi, bugün iktidar partisinin grup toplantısına katıldı.

Çelebi toplantı öncesi "Milli konulardaki tutumumuz belli. AK Parti Ailesi ve Cumhur İttifakı'nın görüşleri de belli. Bu konularda elimden gelen desteği vermeye geldim" dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çelebi'ye rozet taktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ardından Çelebi bir konuşma yaptı ve "Sayın Cumhurbaşkanım siz canınızla, ben özgürlüğümle, milletimiz bağımsızlığı ile tehdit edildi. 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz kumpasta yargılanan kardeşlerimiz aileleri ile birlikte katledilecekti" dedi.

Çocuk tavsiyesi: Bak PKK'nın 5-10-15 tane var

Erdoğan, daha sonra 1 çocuğu olduğunu öğrendiği Çelebi ve eşi Kezban Merey Çelebi'ye "Bu işin kariyeri çocuk doğurmak, sayıları artırmak lazım. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" ifadesini kullandı. 

Çelebi'nin AK Parti'ye geçişi

11 Ekim’de sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Ali Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini partiye davet ettiğini belirterek, “Yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim” demişti.

Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasıyla bir süredir akıbeti merak edilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğinde de değişiklik olmuş, İYİ Parti kontenjanı Çelebi’nin katılımıyla AK Parti’ye geçmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU