CHP heyeti patlamanın yaşandığı Amasra'daki madende incelemelerde bulundu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Sayın Genel Başkanımız da biraz sonra Ankara'dan cenazelere katılmak üzere bölgeye hareket edecek" dedi

Fotoğraf: Twitter / @enginaltaychp

Bartın'ın Amasra ilçesinde dün akşam yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren madenci sayısı 40'a yükseldi. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç, Özgür Özel; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş ile Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’dan oluşan CHP heyeti dün gece Ankara’dan yola çıkarak bölgeye ulaştı ve incelemelere başladılar. 

"40 kardeşimizi kaybettik, şehit oldular"

CHP Heyeti adına açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay şöyle konuştu:

Amasra'mızın, Bartın'ımızın, ulusumuzun başı sağ olsun. İnşallah bu son olsun. Biraz önce koordinasyon merkezinde sayın bakanlardan aldığımız bilgiye göre maalesef 40 kardeşimizi kaybettik, şehit oldular. Allah'ımdan rahmet diliyorum. Bu son olsun. Türkiye'nin, 85 milyonun gözü dün akşamdan beri burada. Herkes bura ile dertlendi. Hepimiz dualar ettik, can kaybının olmaması; en az olmasını arzu ve temenni ettik. Maalesef 40 emekçi kardeşimizi kaybettiğimizi biraz önce yetkililerden üzülerek öğrendik. Şimdiki dualarımız yaralılarımız için. Allah'ımdan yaralılarımız için şifa diliyoruz. İnşallah onları en kısa sürede ayakta, dimdik görmek nasip olur. Maddi yaralar sarılır fakat kayıplar aileler, bölgeler, ülkemiz, milletimiz için de çok acı ve üzücü.

"Genel Başkanımız cenazelere katılmak üzere bölgeye hareket edecek"

Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bölgeye gelmek için hareket ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

Üç Grup Başkanvekilimiz, bir Genel Başkan Yardımcımız ve bölge milletvekillerimiz ile buradayız. Sayın Genel Başkanımız da biraz sonra Ankara'dan cenazelere katılmak üzere bölgeye hareket edecek. Biz de şimdi müsaadeniz olursa burada yapacak çok bir şey görünmüyor. Hastanelerde yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Daha sonra bizler de cenazelere katılarak cenaze sahiplerinin acılarını paylaşacağız. Ulusumuzun başı sağ olsun, bu son olsun diyorum. İnşallah hem cenaze sahiplerinin hem bölgenin hem tesisin yaraları bir an önce sarılır. Böyle kazaların tekrar edilmemesi için de hiç şüphesiz gerekli önlemlerin alınması konusunda hem Meclis hem yürütme organı bundan sonra daha yüksek bir duyarlılık içinde hareket eder diye umuyoruz. Başımız sağ olsun, geçmiş olsun.

Kılıçdaroğlu: Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın'daki maden faciası ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Acımız tarifsiz... Bartın’da yaşanan faciada art arda gelen acı haberler maalesef yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu" dedi

 

Independent Türkçe, ANKA 

DAHA FAZLA HABER OKU