OnlyFans'in rakiplerini batırmakla suçlandığı davada üç Meta yöneticisinin "yanlışlıkla" adı çıktı

Dava Meta'yı OnlyFans'in rakiplerini batırmakla suçluyor

(Reuters)

Facebook'un ana şirketi Meta'nın aralarında eski Birleşik Krallık Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'in de bulunduğu üç üst düzey yetkilisi, ABD'deki federal bir davada "yanlışlıkla", yetişkin içerik üreticilerinin popüler olduğu çevrimiçi içerik paylaşım sitesi OnlyFans'in rakiplerini batırmak için rüşvet almakla suçlandı.

Şubattan bu yana, bir grup yetişkin içerik üreticisi Facebook ve Instagram alt markalarıyla beraber Meta'nın yanı sıra OnlyFans'e ve OnlyFans'in ana şirketine dava açıyor. Davacılar, şirketleri ve ismi açıklanmayan üç Meta yöneticisini, asıl amacı terör içeriklerini ve diğer tehlikeli içerikleri elemek olan araçları rakip yetişkin sitelerini kara listeye almak için kullanmakla suçluyor.

Gizmodo'nun haberine göre, salı günkü bir başvuruda, OnlyFans'in ana şirketi Fenix Internet LLC'nin avukatları, söz konusu Meta yöneticilerinin şunlar olduğunu belirtti: Meta'nın Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, şirketin Küresel Ticaret Ekibi'nin Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn ve LinkedIn sayfasında Facebook'un Güven ve Güvenlik Direktörü olarak listelenen Cristian Perrella adlı üçüncü bir lider.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ertesi gün başka bir belgede Fenix, yöneticilerin isimlerini "yanlışlıkla redaksiyondan geçirmediğini" söyledi ve mahkemeden belgeyi kayıtlardan çıkarmasını istedi.

Daha önceki başvurularda Meta'daki adı açıklanmayan üç yöneticiden "John Doe" diye bahsediliyordu. Davada bu üç yönetici, iddia konusu entrikada yurtdışındaki banka hesapları aracılığıyla rüşvet almakla suçlanıyor.

Meta sözcüsü, Gizmodo sitesine yaptığı açıklamada "Davanın reddi talebimizde açıkça belirttiğimiz gibi, bu iddiaları gerçeklerden, erdemden veya onları makul kılacak herhangi bir şeyden yoksun oldukları için reddediyoruz. İddialar asılsız" dedi.

Dava dosyalarında OnlyFans, yetişkin içerik üreticileri Dawn Dangaard, Kelly Gilbert ve Jennifer Allbaugh'un eylemini "erdemsiz" bir dava olarak nitelendirdi.

Bu redaksiyon draması, sosyal medya çağının casusluk romanı gibi okunan bir davanın son sürprizi.

Geçen hafta, davacıların avukatı, iddia konusu entrikaya dahil olan banka havalesinin kopyalarını içeren ve isimsiz bir ihbarcıdan geldiğini öne sürdükleri, Meta yöneticilerinin OnlyFans parasını biriktirmek için Filipinler'deki banka hesaplarını kullandığını gösteren hâlâ mühürlü bir dosya sundu.

Sosyal medya şirketi mahkemede, yasal işlemin dava açmak için bile akla yatkınlık standardını karşılamadığını ve iddia edilen entrika gerçekleşmişse bile Meta'nın kendisinin "düzenbaz" bir çalışanının eylemlerinden sorumlu olmayacağını, Birinci Ek Madde ve çeşitli federal yasaların, sitelerindeki birtakım içeriğe öncelik vermekten koruduğunu savundu.

Clegg'in karşı karşıya olduğu tek zorluk bu aşırı gerilimli dava değil.

Clegg eylülde, 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'nda yaşanan ayaklanmaların ardından platformdan geçici olarak yasaklanan Donald Trump'ın hesabının yeniden açılıp açılmayacağına karar verecek kişinin kendisi olduğunu söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU