TGS'den Meclis'te siyah maske ile protesto: Sansür yasasının geri çekilmesini istiyoruz

TGS Başkanı Durmuş, “Bu yasa gazetecilerin de toplumun da nefes borularını ortadan kaldıracak” dedi

Fotoğraf: Twitter

Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gazeteciler tarafından protesto edildi.

Parlamento muhabirleri, TBMM'de görüşülen teklife karşı siyah maske takarak çalışmaları takip etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylemi düzenleyen Türkiye Gazeteciler Sendikası adına konuşan TGS Başkanı Gökhan Durmuş, "Sansür yasasının geri çekilmesini istiyoruz. Bu yasa gazetecilerin de toplumun da nefes borularını ortadan kaldıracak. O yüzden bugün Meclis'te yasanın geri çekilmesi için siyah maskelerimizle ses veriyoruz" dedi.

TİP Milletvekili Ahmet Şık ise gazetecilerin protestosunu Twitter’dan. canlı yayınla aktardı. Şık, "Çoğulculuğa değil çoğunluk olmaya dayanan bir parlamento olduğu için elbette teklifin yasalaşacağından kimsenin kuşkusu yok. Ama en azından herkes sözünü söylemeye çalışıyor" dedi. 

Şık şöyle devam etti: 

Bu sadece haber yapma değil vatandaşın haber alma hakkını da engelleyen bir yasa. Anketleri eğer doğru kabul edersek iktidarın bu kadar erime yaşadığı dönemde hiç riske edemeyeceği bir seçim var. Kuvvetle muhtemel seçim döneminde sosyal medyanın sesi daha çok kısılacak. Gazeteci arkadaşlarımızın hepsi ağzını siyah maske ile kapatmış durumda. Bu teklifin yasallaşmasından sonra medyanın düşeceği durumun bir görüntüsü bu.

 

Gerçek Gündem

DAHA FAZLA HABER OKU