Kurtulmuş'tan CHP'nin başörtüsü teklifi ile ilgili açıklama: Destek verin parlamentodan geçirelim, Türkiye bu ayıbından kurtulmuş olsun

CHP'nin başörtüsü teklifi ile ilgili konuşan Kurtulmuş, "Bu, Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'nin samimiyet sınavına tabi tutulduğu bir yerdir. Destek verin bir günde parlamentodan geçirelim ve Türkiye bu ayıbından tamamıyla kurtulmuş olsun" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin Gebze İlçe Başkanlığı 104. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Kurtulmuş konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamalarını eleştirdi.

"Şimdi helalleşecek beyefendiler ya arkasından da birtakım bu camiayı iyi bilen birilerinin verdiği danışmanlık hizmetleriyle milletle helalleşmek istiyorlar" diyen Kurtulmuş, "Eyvallah, helalleşmek bizim dinimizde de olan bir şeydir ama helalleşmeden önce hayatı zindan ettiğiniz bu insanlardan bir özür dilemek mecburiyetindesiniz. Bu özür dilemeyi yapın ondan sonra bundan bahsedin" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, CHP'nin başörtüsü teklifine değinerek, "Bu Sayın Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin samimiyet sınavına tabi tutulduğu bir yerdir. Madem bunu istiyorlar buyurun, destek verin bir günde bunu parlamentodan geçirelim ve Türkiye bu ayıbından tamamıyla kurtulmuş olsun" ifadelerini kullandı.

"Artık bu memlekette 'bize yaptırmazlar' meselesi geride kalmıştır"

Numan Kurtulmuş, 2023’te milletin gelecek 100 yılın "Türkiye Yüzyılı" olmasını sağlayacak Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçeceğini vurgulayarak, "Türkiye Yüzyılı'nın kapıları sonuna kadar açılıyor. Allah nasip ederse 2023 seçimleri Türkiye siyasi tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olacaktır. Hak, hukuk, özgürlükler, kapsayıcılık, kuşatıcılık, 85 milyonun tamamının bir ve beraber olduğunu dile getirerek güle oynaya 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. İnşallah huzur içerisinde seçimleri yaparak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden milletin oylarıyla cumhurbaşkanı seçeceğiz ve yeniden milletin oylarıyla AK Parti'yi Türkiye'nin açık ara birinci partisi yaparak parlamentoda çok güçlü hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

"Altılı masa altı mıdır, yedi midir, sekiz midir bilmiyoruz. Biz yorulduk takip etmekten, millet olarak söylüyorum. Bu biraz da çarkıfelek masasına döndü" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Bir senedir söylüyoruz, kardeşim mesele kimin aday olacağı değil olur da Türkiye'de seçimi kazanırsanız nasıl yöneteceğiniz meselesidir. Terörle mücadelede ne yapacaksınız? Biri bu tarafa gidiyor biri bu tarafa. Türkiye'nin doğu Akdeniz'deki hak ve hukukları hakkında görüşleriniz nedir? Türkiye'nin temel hak ve özgürlükleri konusundaki görüşünüz nedir? Ekonomi politikasında ne yapacaksınız? Biri Hanya'ya gidiyor birisi Konya'ya gidiyor. Mesele onlar için aday belirleyememek değil, mesele onlar için yön tayin edememek meselesidir. Onun için diyorum biz pusulamız sağlam, istikametimiz sağlam, adayımız belli ve inşallah neler yaptığımız ortada. Şimdi Türkiye Yüzyılı'nda neler yapacağımızı millete anlatarak çok keyifli bir seçim kampanyası ve ardından çok büyük bir zafer elde edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU