Bakan Kirişci: Bu aziz millet, yargıya nasıl talimat verildiğine şahit oldu

“Kendince yargı dağıttığını zannedenler, vesayet odaklarından aldıkları talimatın gereklerini yerine getirdiler”

Fotoğraf: AA

 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye’de geçmişte yargıya talimat verildiğini söylerken “Kendince yargı dağıttığını zannedenler, vesayet odaklarından aldıkları talimatın gereklerini yerine getirdiler” dedi.

Bakan Kirişci, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kirişci, Türkiye'nin 2001'de ekonomik kriz yaşadığını anımsatarak özetle şu ifadeleri kullandı:

O dönem adalet nasıldı? Yargı nasıl karar veriyordu? Bu ülkenin vesayet odaklarının yargı camiasına, bu ülkenin sözde o günkü elitlerine nasıl brifing verdiğini, tabii bunu tırnak içinde söylüyorum ama nasıl talimat verdiğini de bu aziz millet o gün bunlara şahit oldu. Kendince yargı dağıttığını zannedenler, vesayet odaklarından aldıkları talimatın gereklerini yerine getirdiler. Bu ülkede ders kitaplarında yer alan bir şiiri okuduğu için İstanbul gibi bir metropole 4,5 yıl hizmet etmiş bugünün Cumhurbaşkanı, dünün Başbakanı, öncesinde İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş birisine siyasi yasak getirildi, hapse atıldı. 2002'de milletvekili olduğumda milletvekili olarak benim partimin Genel Başkanıyla ben aynı kürsüde yemin edemedim. Ben bu ülkede, böyle bir standardı, profili düşük bir sözde demokrasi adı altında Meclise gidip yemin eden bir milletvekili oldum ama bugün Mecliste kimler var kimler. Söylenecek çok söz var ama öz itibariyle şunu söylemeye çalışıyorum. Eğer bugünkü altında, üstünde kaç kişinin olduğu belli olmayan ama birbirine benzemezlikleriyle artık iyice yakinen tanınan, bilinen bu sözde muhalefete baktığımızda.... Muhalefet önemlidir, muhalefet demokrasilerde iktidardan çok daha önemlidir ama Türkiye'de muhalefet diye bir şey yok. Türkiye'de içeride ve dışarıda vesayet odaklarının kuklası haline gelmiş çevreler var, birbirine benzemezler var. Bir şeyler üretebilmek için AK Parti karşıtlığı, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı ama ötesinde Türkiye'nin bu geldiği noktayı hazmedemeyen bir muhalefet var. Biz bunları müsaade etmeyeceğiz. Biz millet olarak bunlara asla izin vermeyeceğiz.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU