Tarım ve Orman Bakanlığı: Maden sahası Kazdağları’nda değil, 13 bin ağaç kesildi

Maden sahası için Kazdağları’ndaki ağaçların kesildiği iddialarına karşı açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, kesilen ağaç sayısının 13 bin olduğunu duyurdu. Bakanlık, madenini Kazdağları’na 40 kilometre uzaklıkta kurulduğunu bildirdi

Kazdağları'nda maden sahası için yüz binlerce ağaç kesildiğine yönelik iddialar tepkiyle karşılaştı. Bakanlık, maden sahasının Kazdağları'nda bulunmadığını ve kesilen ağaç sayısının 13 bin olduğunu açıkladı / Fotoğraf: Twitter

Kazdağları'na yapılmak istendiği öne sürülen altın madeni için 195 bin ağaç kesildiği iddiaları üzerine bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı kesilen ağaç sayısının 13 bin olduğunu duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında maden sahasının Kazdağları’na 40 kilometre uzaklıkta olduğu belirtilirken, Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı’yla tüm sahanın yeniden ağaçlandırılarak eski haline kavuşturulacağı ifade edildi.

Maden şirketi: 14 bin fidan diktik

Maden sahasında çalışmayı yürüten şirket ise, ağaç kesimine başlamadan önce bölgede ağaçlandırma çalışması yaptıklarını, 2 hatıra ormanına 14 bin fidan dikildiğini bildirdi.

Kampanya başlatılmıştı

Bir süredir “Kazdağları’nda ağaç katliamı” yaşandığına yönelik iddialar sosyal medyada konuşuluyor.

Kazdağları’ndaki ağaç varlığının yok olmamasına yönelik başlatılan kampanyaya çok sayıda ünlü isim de destek verdi.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU