Kılıçdaroğlu, Fethi Şahin'in ailesini ziyaret etti: Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız

"Devlet olarak gelip anneyle babayla helalleşeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2016 yılında IŞİD’in yakarak şehit ettiği asker Fethi Şahin’in ailesini ziyaret etti.

CHP lideri, Konya’da Şahin ailesine yaptığı ziyaretin ardından kameraların karşısına geçerek bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

İktidar olursak bunun tüm ayrıntılarını ortaya çıkaracağız. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz. Bu olayın faillerinden birisi Türkiye'de yakalandı ve hapse atıldı fakat bir süre sonra serbest bırakıldı. Gazeteci İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Kimler serbest bıraktı, kimler ihmal verdi? İsmail Saymaz yazdıktan sonra tekrar yakalandı.

Devlet dediğimiz askerine sahip çıkar, askerin kanını yerde bırakmaz. Devlet dediğimiz şehit olduysa kendi topraklarına getirir. 6 yıl geçti akıbeti meçhul. Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız, kamuoyunun bilgisine sunacağız. Devlet olarak gelip anneyle babayla helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki ilkemiz budur. Acılar yaşanır ama acıları paylaşmak zorundayız. Kaç defa söyledim, kışlaya siyaseti sokmayın dedim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP lideri, daha sonra Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

IŞİD canileri Mehmetçiklerimiz Sefter Taş ve Fethi Şahin'i şehit etti. Bugün Fethi Şahin’in ailesini ziyaret ettim. Bu olaya devlet suspus olmuştur. Peygamber Ocağı dediğimiz ordumuz suspus olmuştur. Erdoğan eleştirilmesin diye, şehadet kurumuna dahi ihanet edilmiştir.

Yandaş medya kuruluşları, Fethi Şahin'in IŞİD'e katıldığını bile yazmıştır. Şehit üzerinden pis algılar yapmışlardır. Saraydan her şey beklerim, onların paraları var, başka hiçbir şeyleri yok. Ama 1000 yıllık geleneği olan ordumuzdan açıkçası beklemezdim bunları.

Mehmetçiğimizi unutulmaya terk ettiler. Siyaseti her kuruma sokarsan, sonuç da tabi ki bu olur. Bu konuyla ilgili fikrim çok nettir, Allah nasip eder de iktidara gelirsek, iki aile ile de helalleşeceğiz.

Önce orada olanları netliğe kavuşturacağız. Kurulan ilişkiler ve bunun nasıl sonuçlar doğurduğunu TBMM’de kuracağımız komisyonda ortaya çıkaracağız, sonra buna sebep olanlar bedelini ödeyecek.

En nihayetinde de devlet şehitlerimizin aileleriyle helalleşecek. Bir hedefim daha var, şehitlerimizin naaşlarını da bulup, topraklarımıza geri getirmek. Umarım o da nasip olur.

Ne olmuştu?

Türkiye, 22 Aralık 2016 akşamı internete servis edilen bir video ile sarsılmıştı.

Videoda, TSK üniforması giyen iki kişinin, IŞİD tarafından yakılarak infaz edildiği görülüyordu.

Görüntülerde ateşe verilen TSK üniformalı iki kişinin isimleri Sefter Taş ve Fethi Şahin'di. Olay tarihinde Taş 23, Şahin ise 26 yaşındaydı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından, Ekşi Sözlük, Facebook, Twitter ve Youtube'a erişim engellendi, internet yavaşlatıldı.

Günler sonra, görüntülerle ilgili ilk açıklama, dönemin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan gelmişti.

TSK ve bakanlık tarafından teyit edilmiş bir bilgi olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir yer değildir" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU