Bakan Kurum: Sosyal konut projesine başvurular 3,5 milyona yaklaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeye şu ana kadar 3 milyon 466 bin 250 kişinin başvurduğunu duyurdu

Fotoğraf: AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, milletin İlk Evim İlk İş Yerim Projelerine inancının tam olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

Projemize başvuranların sayısı 3,5 milyona yaklaştı. Saat 09.00 itibarıyla başvuru sayısı tam olarak 3 milyon 466 bin 250. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu güveni boşa çıkarmayacağız.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'ndan "hazine garantisi" çağırısı

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözkonusu porjeye ilişkin iktidara "hazine garantisi ver" çağrısında bulunuyor.

CHP lideri dün yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Son dönemlerde TOKİ’nin Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Bilecik, Bingöl ve daha birçok ildeki ihaleleri iptal oldu. Çünkü müteahhitler ihaleye girmiyor. Sen de ben de biliyoruz bu sosyal konut projesiyle amacını Erdoğan. Ama ben bu işin başarılı olmasını istiyorum.

Halkımızın böyle bir projeye ihtiyacı var, siyasiler olarak, bu ihtiyacı karşılamaya mecburuz. Tekrar ediyorum, hazine garantisi ver. Destekleyeceğiz. Bir rezalet daha yaşansın istemiyoruz.

Ha sen yine git, medya görünümlü aparatlarına “Bay Kemal projeye karşı çıktı” haberi yaptır, sorun değil. Yeter ki bu iş olsun.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU